Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Water quality-disease relationship on commercial fish farms

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12520%2F17%3A43895316" target="_blank" >RIV/60076658:12520/17:43895316 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/62157124:16270/17:43875864

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/B9780128045640000077" target="_blank" >http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/B9780128045640000077</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/B978-0-12-804564-0.00007-7" target="_blank" >10.1016/B978-0-12-804564-0.00007-7</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Water quality-disease relationship on commercial fish farms

  • Popis výsledku v původním jazyce

    There are significant interrelationships between host organisms, their pathogens, and environmental factors (water quality). Adverse environmental conditions may decrease the ability of organisms to maintain an effective immunological response system, so that an increased susceptibility to various diseases might be expected to occur. This certainly occurs in aquatic organisms, particularly fish, in which acute and/or chronic pollution of surface waters can cause a reduction in the level of unspecific immunity to disease. This chapter focuses on the fundamental indicators in aquatic environments important in commercial fish farming, including water temperature, pH, oxygen, ammonia, nitrates and nitrites, and chlorine. It lists the effects of changes in these indicators on the fish and how they relate to possible diseases. An important part describes prevention of fish damage due to changes in water quality.

  • Název v anglickém jazyce

    Water quality-disease relationship on commercial fish farms

  • Popis výsledku anglicky

    There are significant interrelationships between host organisms, their pathogens, and environmental factors (water quality). Adverse environmental conditions may decrease the ability of organisms to maintain an effective immunological response system, so that an increased susceptibility to various diseases might be expected to occur. This certainly occurs in aquatic organisms, particularly fish, in which acute and/or chronic pollution of surface waters can cause a reduction in the level of unspecific immunity to disease. This chapter focuses on the fundamental indicators in aquatic environments important in commercial fish farming, including water temperature, pH, oxygen, ammonia, nitrates and nitrites, and chlorine. It lists the effects of changes in these indicators on the fish and how they relate to possible diseases. An important part describes prevention of fish damage due to changes in water quality.

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40301 - Veterinary science

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Fish Diseases: Prevention and Control Strategies

  • ISBN

    978-0-12-804564-0

  • Počet stran výsledku

    19

  • Strana od-do

    "167?186"

  • Počet stran knihy

    264

  • Název nakladatele

    Academic Press

  • Místo vydání

    London

  • Kód UT WoS kapitoly