Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Metodické postupy při studiu potravy sladkovodních ryb

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12520%2F19%3A43899663" target="_blank" >RIV/60076658:12520/19:43899663 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Metodické postupy při studiu potravy sladkovodních ryb

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Metodika byla komponována s cílem přinést ucelený pohled na metody studia potravy ryb a na interpretaci získaných výsledků a poznatků. Její využitelnost je cílena na potřeby rybářského výzkumu a praxe s předpokladem umožnit orientaci v rozhodování, jakou metodu a vyhodnocení potravy ryb zvolit jak v rybníkářské praxi, tak v managementu volných vod. Předpokládá se přednostně její aplikace v rybářském (rybníkářském) sektoru pro kvalitativní i kvantitativní hodnocení potravy ryb s cílem posoudit potřebu provedení potřebných opatření pro zlepšení využití přirozené potravy, úpravy přikrmování, případně i melioračních a intenzifi kačních zásahů. Uplatnění se též předpokládá ve výuce rybářských, ichtyologických a hydrobiologických předmětů.

  • Název v anglickém jazyce

    Methodological procedures in the study of freshwater fish food

  • Popis výsledku anglicky

    The methodology was composed with the aim to provide a comprehensive view of the methods of fish food evaluation and the interpretation of the results and findings. Its usefulness is aimed at the needs of fishery research and industry with the assumption to enable orientation in deciding what method and evaluation of fish food to choose both in fishery practice and in open water management. Its application is predominantly applied in the fishery sector for the qualitative and quantitative evaluation of fish food in order to assess the need to take the necessary measures to improve the use of natural food, to adjust the feeding, and where appropriate to improvement and intensification of necessary interventions. It is also expected to be used in teaching fishery, ichthyological and hydrobiological courses.

Klasifikace

  • Druh

    N<sub>metC</sub> - Metodiky certifikované oprávněným orgánem

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10617 - Marine biology, freshwater biology, limnology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QK1810296" target="_blank" >QK1810296: Využití alternativních komponent a inovativních postupů ve výživě ryb</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    Metodika 177

  • Číslo předpisu

    42599/2019 – MZE – 16232

  • Technické parametry

    Uzavřena smlouva o uplatnění metodiky s podnikem Rybníkářství Pohořelice, se sídlem Vídeňská 717, 691 23 Pohořelice, IČO 46961062. Smlouva uzavřena dne 12.8.2019. Ověřitelnost výsledku je možná vyhodnocením citačních výstupů v odborných, bakalářských, diplomových, resp. doktorských pracích.

  • Ekonomické parametry

    Zavedení postupů uvedených v metodice není spojeno s žádnými finančními náklady. Ekonomický přínos pro uživatele lze v případě aplikace uvedených metod odhadovat na řádově desetitisíce Kč ročně.

  • Označení certifikačního orgánu

    Ministerstvo zemědělství, Těšnov 65/17; 110 00 Praha 1

  • Datum certifikace

  • Způsoby využití výsledku

    C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů