Zimní predace vydry říční (Lutra lutra) na kaprových rybnících
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12610%2F08%3A00008932" target="_blank" >RIV/60076658:12610/08:00008932 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Otter (Lutra lutra) winter predation on carp ponds
Popis výsledku v původním jazyce
Otter (Lutra lutra) diet was studied by analysing of 180 spraints and 29 partly consumed fish remains found in winter around fishponds in South Bohemia. The proportion of fish found in spraints was 95.6% of all prey items, roach (Rutilus rutilus), topmouth gudgeon (Pseudorasbora parva) and common carp (Cyprinus carpio) being the most numerically abundant species. Carp dominated the diet by mass (47.8%), whilst roach and ?other commercial fish species? formed 21.8 and 15.3% of total biomass, respectively. Small fish (< 200 mm) predominated in the diet and only 4.0% of all fish found in spraints exceeded 300 mm TL. Large fish remains were very scarce in spraints and were best recorded from uneaten prey remains. The original length of carp corpses rangedbetween 283 and 530 mm TL, and the proportion of body mass consumed varied between 5.0 ? 90.1%. The length of pike remains ranged from 386 to 754 mm TL, of which 84.0% of body mass on average was consumed by otters.
Název v anglickém jazyce
Otter (Lutra lutra) winter predation on carp ponds
Popis výsledku anglicky
Otter (Lutra lutra) diet was studied by analysing of 180 spraints and 29 partly consumed fish remains found in winter around fishponds in South Bohemia. The proportion of fish found in spraints was 95.6% of all prey items, roach (Rutilus rutilus), topmouth gudgeon (Pseudorasbora parva) and common carp (Cyprinus carpio) being the most numerically abundant species. Carp dominated the diet by mass (47.8%), whilst roach and ?other commercial fish species? formed 21.8 and 15.3% of total biomass, respectively. Small fish (< 200 mm) predominated in the diet and only 4.0% of all fish found in spraints exceeded 300 mm TL. Large fish remains were very scarce in spraints and were best recorded from uneaten prey remains. The original length of carp corpses rangedbetween 283 and 530 mm TL, and the proportion of body mass consumed varied between 5.0 ? 90.1%. The length of pike remains ranged from 386 to 754 mm TL, of which 84.0% of body mass on average was consumed by otters.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GL - Rybářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Resource Management. Natural, human and material resources for the sustainable development of aquaculture
ISBN
978-83-60111-30-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
—
Název nakladatele
European Aquaculture Society
Místo vydání
Olsztyn, Polsko
Místo konání akce
Krakow, Polsko
Datum konání akce
15. 9. 2008
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—