Způsob přípravy prostředku inhibujícího klíčení brambor
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60109807%3A_____%2F02%3A8P002011" target="_blank" >RIV/60109807:_____/02:8P002011 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60109807:_____/02:8P001633
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Způsob přípravy prostředku inhibujícího klíčení brambor
Popis výsledku v původním jazyce
Způsob přípravy prostředku inhibujícího klíčení brambor, vyznačující se tím, že se na anorganický nebo organický nosič nasorbuje rostlinná silice obsahující monoterpen inhibující klíčivost bramborových hlíz a vytvořená pevná hmota se fixuje do prodyšnýchobalů umožňujících průchodnost desorbujícího se terpenu do prostoru uskladněných brambor bez nutnosti opakované aplikace rostlinné silice.
Název v anglickém jazyce
Way of preparation of sprout potato inhibiting mean
Popis výsledku anglicky
Way of preparation of sprout potato inhibiting mean, characterised by sorption of plant essential oil containing monoterpene inhibiting potato tubers sprouting to inorganic or organic carrier and produced solid mass is fixed in permeable packing allowingpassability of desorbing terpene into space of stored potatoes without necessity to repeat applications of plant essential oil.
Klasifikace
Druh
P - Patent
CEP obor
GF - Choroby, škůdci, plevely a ochrana rostlin
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/EP0960006564" target="_blank" >EP0960006564: Přírodní látky k retardaci klíčení uskladněných brambor</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2002
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
291 110
Vydavatel
—
Název vydavatele
—
Místo vydání
—
Stát vydání
—
Datum přijetí
18. 10. 2002
Název vlastníka
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze; Výzkumný ústav bramborářský Havlíčkův Brod s.r.o.
Způsob využití
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence