Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Kryobanka bramborových a chmelových germoplasmů v České republice.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60109807%3A_____%2F07%3A8P009401" target="_blank" >RIV/60109807:_____/07:8P009401 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/14864347:_____/07:8P004804 RIV/60109807:_____/07:8P009403

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Cryobanking of potato and hop germplasm in the Czech Republic

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This work has dealt with the problem of potato and hop genetic resources conservation by the method of cryopreservation. Goal of this work is to store selected potato cultivars of the Czech origin and important hop genotypes as a safe duplicate in liquidnitrogen at temperature of -196 °C. The keepers of the crop germplasms - Potato Research Institute in Havlickuv Brod and Hop Research Institute in Zatec provide multiplication of in vitro plants and evaluate health state and genotype identity of selected genotypes. The cryopreservation methods and cryostorage of plant material are performed in the Crop Research Institute in Prague. A simple preculture-dehydration cryopreservation method used is based on in vitro plant cultivation on a medium with highlevel of a natural cryoprotectant, sucrose, subsequent dehydration of apical shoot tips above silicagel and ultrarapid rate of their freezing and thawing. In case of hop, the pretreatment combines the effect of cryoprotectant and low temp

  • Název v anglickém jazyce

    Cryobanking of potato and hop germplasm in the Czech Republic

  • Popis výsledku anglicky

    This work has dealt with the problem of potato and hop genetic resources conservation by the method of cryopreservation. Goal of this work is to store selected potato cultivars of the Czech origin and important hop genotypes as a safe duplicate in liquidnitrogen at temperature of -196 °C. The keepers of the crop germplasms - Potato Research Institute in Havlickuv Brod and Hop Research Institute in Zatec provide multiplication of in vitro plants and evaluate health state and genotype identity of selected genotypes. The cryopreservation methods and cryostorage of plant material are performed in the Crop Research Institute in Prague. A simple preculture-dehydration cryopreservation method used is based on in vitro plant cultivation on a medium with highlevel of a natural cryoprotectant, sucrose, subsequent dehydration of apical shoot tips above silicagel and ultrarapid rate of their freezing and thawing. In case of hop, the pretreatment combines the effect of cryoprotectant and low temp

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    EB - Genetika a molekulární biologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QF3039" target="_blank" >QF3039: Založení kryobanky pro konzervaci vegetativních vrcholů bramboru a chmele.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů