Statistická analýza dat v senzorickém hodnocení potravin
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60162694%3AG14__%2F03%3A02000022" target="_blank" >RIV/60162694:G14__/03:02000022 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Statistická analýza dat v senzorickém hodnocení potravin
Popis výsledku v původním jazyce
Výsledkem senzorické analýzy potravin jsou data. Přednáška pojednává o zvláštnostech dat získaných ze senzorické analýzy potravin a o potřebě vybrat vhodné statistické metody již v přípravné fázi experimentu a přizpůsobit průběh experimentu předpokladůmjednotlivých statistických metod určených pro vybrané rozdílové zkoušky, pořadový test a stupnicové metody zaměřené na ordinální stupnice. Zmíněny jsou rovněž předpoklady, za nichž jsou jmenované statistické metody použitelné.
Název v anglickém jazyce
Statistical data analysis in senzoring evaluation of food-stuffs
Popis výsledku anglicky
End result of statistical analysis of food-stuffs are the data. The lecture/lesson is about data distinctions obtained from sensoring data analysis and about necessity to choose appropriate statistical methods already in initial phase of experiment and adapt process of experiment to hypothesis of particular statistical methods dedicated for choosen balanced tests,ordinal test and scaling mathods focused to ordinal scale. End is about hypothesis which are applicable to above-mentioned stats methods too
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
KA - Vojenství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2003
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník konference Senzorická analýza potravin
ISBN
—
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
27-32
Název nakladatele
Český institut pro akreditaci
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
23. 9. 2003
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—