Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Statistická analýza dat v senzorickém hodnocení potravin

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60162694%3AG14__%2F03%3A02000022" target="_blank" >RIV/60162694:G14__/03:02000022 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Statistická analýza dat v senzorickém hodnocení potravin

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Výsledkem senzorické analýzy potravin jsou data. Přednáška pojednává o zvláštnostech dat získaných ze senzorické analýzy potravin a o potřebě vybrat vhodné statistické metody již v přípravné fázi experimentu a přizpůsobit průběh experimentu předpokladůmjednotlivých statistických metod určených pro vybrané rozdílové zkoušky, pořadový test a stupnicové metody zaměřené na ordinální stupnice. Zmíněny jsou rovněž předpoklady, za nichž jsou jmenované statistické metody použitelné.

  • Název v anglickém jazyce

    Statistical data analysis in senzoring evaluation of food-stuffs

  • Popis výsledku anglicky

    End result of statistical analysis of food-stuffs are the data. The lecture/lesson is about data distinctions obtained from sensoring data analysis and about necessity to choose appropriate statistical methods already in initial phase of experiment and adapt process of experiment to hypothesis of particular statistical methods dedicated for choosen balanced tests,ordinal test and scaling mathods focused to ordinal scale. End is about hypothesis which are applicable to above-mentioned stats methods too

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    KA - Vojenství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník konference Senzorická analýza potravin

  • ISBN

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    27-32

  • Název nakladatele

    Český institut pro akreditaci

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    23. 9. 2003

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku