Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Hygiena potravin

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60162694%3AG42__%2F19%3A00555577" target="_blank" >RIV/60162694:G42__/19:00555577 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Hygiena potravin

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Člověku bylo od narození vštěpováno, že před jídlem si musí umýt ruce, v opačném případě se mu hrozilo bolavým břichem, lékaři či dokonce nemocnicí. V potravinářském průmyslu, kde lide manipuluji s potravinami je životně důležité, aby mytí rukou bylo považováno za základní úkon, a aby zaměstnanci byli důkladně proškoleni ve správné hygienické praxi. Prosté umyti rukou je ale pouze špička ledovce. Je totiž ještě spousta dalších pravidel, která musí potravinářské společnosti aplikovat, aby zajistily maximální hygienu.

  • Název v anglickém jazyce

    Hygiene of food

  • Popis výsledku anglicky

    From birth, man was instilled that he had to wash his hands before eating, otherwise he was threatened with a sore abdomen, a doctor or even a hospital. In the food industry where people handle food, it is vital that hand washing is considered an essential task and that employees are thoroughly trained in good hygiene practice. Simply washing hands is only the tip of the iceberg. There are many other rules that food companies must apply to ensure maximum hygiene.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50902 - Social sciences, interdisciplinary

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    HOSPODAŘENÍ A NAKLÁDÁNÍ S MAJETKEM MANAGEMENT POUŽÍVÁNÍ A ÚDRŽBY PVT 2019

  • ISBN

    978-80-7582-305-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    99-102

  • Název nakladatele

    Univerzita obrany

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Štěpánov

  • Datum konání akce

    25. 9. 2019

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku