Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Analysis of bacterial glycoproteins

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60162694%3AG44__%2F11%3A00002453" target="_blank" >RIV/60162694:G44__/11:00002453 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.wiley-vch.de/publish/en/books/newTitles201109/3-527-32780-0/?sID=1ii6ulo4deirvu13ilgcs6nmi7" target="_blank" >http://www.wiley-vch.de/publish/en/books/newTitles201109/3-527-32780-0/?sID=1ii6ulo4deirvu13ilgcs6nmi7</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Analysis of bacterial glycoproteins

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Glycosylation, together with phosphorylation, represent the most common post-translational modifications of proteins. Over 50% of today's known proteins, as well as 80% of membrane proteins, are estimated to be modified with glycans. The commonly-accepted theory limited the ability of organisms to glycosylate their proteins to eukaryotes. This false conclusion originated from the fact that the most frequently studied prokaryotes, such as Escherichia coli, Bacillus subtilis, and Salmonella species were identified as nonglycosylated]. However, advances in analytical technologies and genome sequencing enabled the discovery of glycosylation in prokaryotes, such as bacteria. To date, a noticeable number of membrane-associated, surface-associated, exoenzymes, and even secreted glycoproteins from diverse bacterial species have been characterized.

  • Název v anglickém jazyce

    Analysis of bacterial glycoproteins

  • Popis výsledku anglicky

    Glycosylation, together with phosphorylation, represent the most common post-translational modifications of proteins. Over 50% of today's known proteins, as well as 80% of membrane proteins, are estimated to be modified with glycans. The commonly-accepted theory limited the ability of organisms to glycosylate their proteins to eukaryotes. This false conclusion originated from the fact that the most frequently studied prokaryotes, such as Escherichia coli, Bacillus subtilis, and Salmonella species were identified as nonglycosylated]. However, advances in analytical technologies and genome sequencing enabled the discovery of glycosylation in prokaryotes, such as bacteria. To date, a noticeable number of membrane-associated, surface-associated, exoenzymes, and even secreted glycoproteins from diverse bacterial species have been characterized.

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/ME08105" target="_blank" >ME08105: Diferenciální proteomová analýza glyko- a fosfo- proteinů bakterie Francisella tularensis</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    BSL3 and BSL4 agents

  • ISBN

    978-3-527-32780-5

  • Počet stran výsledku

    12

  • Strana od-do

    67-78

  • Počet stran knihy

    236

  • Název nakladatele

    Wiley (Weinheim)

  • Místo vydání

    Weinheim

  • Kód UT WoS kapitoly