Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Antiradikálové vlastnosti sladu stanovené EPR metodami

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F05%3A%230000075" target="_blank" >RIV/60193697:_____/05:#0000075 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Antiradical properties of malt accessed by EPR methods

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Influence of barley variety, growing area, malting technol. and storage time of malt on antioxidant (antiradical) properties of malts investigated by methods based on electron paramagnetic resonance spectrometry (EPR). First one based on digressive kinetic measurement by the use of stable free radical DPPH, second one is based on progress. kinetics measurement. Barleys of 4 Czech and 4 Europ. spring malt. barley varieties grown on 2 localities with different soil type and climate conditions tested. Twodifferent malting procedures used. Differences in antiradical properties found among malts depend. on barley variety, growing location and steeping technol. Growing conditions and intensive malting technol. improved antiradical power of malt. Long time storage (8 months) caused significant decrease of malt antiradical power. Results of EPR methods cross correlated. EPR-DPPH as well as EPR-T150 values correlated with malt polyphenols content. EPR-DPPH values correlated with friability and

  • Název v anglickém jazyce

    Antiradical properties of malt accessed by EPR methods

  • Popis výsledku anglicky

    Influence of barley variety, growing area, malting technol. and storage time of malt on antioxidant (antiradical) properties of malts investigated by methods based on electron paramagnetic resonance spectrometry (EPR). First one based on digressive kinetic measurement by the use of stable free radical DPPH, second one is based on progress. kinetics measurement. Barleys of 4 Czech and 4 Europ. spring malt. barley varieties grown on 2 localities with different soil type and climate conditions tested. Twodifferent malting procedures used. Differences in antiradical properties found among malts depend. on barley variety, growing location and steeping technol. Growing conditions and intensive malting technol. improved antiradical power of malt. Long time storage (8 months) caused significant decrease of malt antiradical power. Results of EPR methods cross correlated. EPR-DPPH as well as EPR-T150 values correlated with malt polyphenols content. EPR-DPPH values correlated with friability and

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Výzkumné centrum pro studium obsahových látek ječmene a chmele</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of the 30th EBC Congress Prague 2005

  • ISBN

    90-70143-23-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    14

  • Strana od-do

    764-773

  • Název nakladatele

    Fachverlag Hans Carl

  • Místo vydání

    Nürnberg

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    14. 5. 2005

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku