Polyphenol Compounds and Antioxidative Properties of Barley Varieties Recommended for Czech Beer
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F11%3A%230000616" target="_blank" >RIV/60193697:_____/11:#0000616 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.kvasnyprumysl.cz/cz/journal/2011/7-8/" target="_blank" >http://www.kvasnyprumysl.cz/cz/journal/2011/7-8/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Polyphenol Compounds and Antioxidative Properties of Barley Varieties Recommended for Czech Beer
Popis výsledku v původním jazyce
Polyphenol compounds in malt affect the antioxidative activity, sensorial and colloidal stability of beer. Polyphenol antioxidants play an important role in the sensorial aging of beer and also in the beneficial effects of beer drinking. Barley is a primary source of water-soluble polyphenol antioxidants and other reducing compounds, released and/or formed during malting. A set of six varieties recommended for the production of Czech beer collected from four localities was used to study the content of polyphenols and antioxidative capacity of laboratory malts prepared by a standardized process. The content of polyphenol compounds, reductive capacity (2,6-dichlorophenolindophenol - RC-DCPI and antiradical activity (ESR-DPPH) was determined in laboratoryworts,. The results revealed varietal differences and a significant effect of soil and climatic conditions on the parameters under study. The highest values of total polyphenols, flavanoids and a relatively low content of anthocyanogens
Název v anglickém jazyce
Polyphenol Compounds and Antioxidative Properties of Barley Varieties Recommended for Czech Beer
Popis výsledku anglicky
Polyphenol compounds in malt affect the antioxidative activity, sensorial and colloidal stability of beer. Polyphenol antioxidants play an important role in the sensorial aging of beer and also in the beneficial effects of beer drinking. Barley is a primary source of water-soluble polyphenol antioxidants and other reducing compounds, released and/or formed during malting. A set of six varieties recommended for the production of Czech beer collected from four localities was used to study the content of polyphenols and antioxidative capacity of laboratory malts prepared by a standardized process. The content of polyphenol compounds, reductive capacity (2,6-dichlorophenolindophenol - RC-DCPI and antiradical activity (ESR-DPPH) was determined in laboratoryworts,. The results revealed varietal differences and a significant effect of soil and climatic conditions on the parameters under study. The highest values of total polyphenols, flavanoids and a relatively low content of anthocyanogens
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Výzkumné centrum pro studium obsahových látek ječmene a chmele</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Svazek periodika
57
Číslo periodika v rámci svazku
7
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
182-189
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—