Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Polyphenol Compounds and Antioxidative Properties of Barley Varieties Recommended for Czech Beer

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F11%3A%230000616" target="_blank" >RIV/60193697:_____/11:#0000616 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.kvasnyprumysl.cz/cz/journal/2011/7-8/" target="_blank" >http://www.kvasnyprumysl.cz/cz/journal/2011/7-8/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Polyphenol Compounds and Antioxidative Properties of Barley Varieties Recommended for Czech Beer

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Polyphenol compounds in malt affect the antioxidative activity, sensorial and colloidal stability of beer. Polyphenol antioxidants play an important role in the sensorial aging of beer and also in the beneficial effects of beer drinking. Barley is a primary source of water-soluble polyphenol antioxidants and other reducing compounds, released and/or formed during malting. A set of six varieties recommended for the production of Czech beer collected from four localities was used to study the content of polyphenols and antioxidative capacity of laboratory malts prepared by a standardized process. The content of polyphenol compounds, reductive capacity (2,6-dichlorophenolindophenol - RC-DCPI and antiradical activity (ESR-DPPH) was determined in laboratoryworts,. The results revealed varietal differences and a significant effect of soil and climatic conditions on the parameters under study. The highest values of total polyphenols, flavanoids and a relatively low content of anthocyanogens

  • Název v anglickém jazyce

    Polyphenol Compounds and Antioxidative Properties of Barley Varieties Recommended for Czech Beer

  • Popis výsledku anglicky

    Polyphenol compounds in malt affect the antioxidative activity, sensorial and colloidal stability of beer. Polyphenol antioxidants play an important role in the sensorial aging of beer and also in the beneficial effects of beer drinking. Barley is a primary source of water-soluble polyphenol antioxidants and other reducing compounds, released and/or formed during malting. A set of six varieties recommended for the production of Czech beer collected from four localities was used to study the content of polyphenols and antioxidative capacity of laboratory malts prepared by a standardized process. The content of polyphenol compounds, reductive capacity (2,6-dichlorophenolindophenol - RC-DCPI and antiradical activity (ESR-DPPH) was determined in laboratoryworts,. The results revealed varietal differences and a significant effect of soil and climatic conditions on the parameters under study. The highest values of total polyphenols, flavanoids and a relatively low content of anthocyanogens

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Výzkumné centrum pro studium obsahových látek ječmene a chmele</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Kvasný průmysl

  • ISSN

    0023-5830

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    57

  • Číslo periodika v rámci svazku

    7

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    182-189

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus