Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Antioxidanty ječmene a chmele z pohledu senzorické stability piva

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F07%3A%230000425" target="_blank" >RIV/60193697:_____/07:#0000425 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Antioxidanty ječmene a chmele z pohledu senzorické stability piva

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Antioxidanty obsažené ve sladu a chmelu mohou ovlivnit senzorickou stabilitu piva. Byl studován vliv původu ječmene a sla-dařské technologie a stejně tak vliv původu chmele a jeho posklizňového zpracování na antiradikálové vlastnosti sladu a chmele. Bylstudován dopad antiradikálové síly a polyfenolů pivovarských surovin na senzorickou stabilitu piva. Je diskutována role pivovarských surovin v senzorické stabilitě piva.

  • Název v anglickém jazyce

    Barley and hop antioxidants from the point of view sensorial stability of beer

  • Popis výsledku anglicky

    Antioxidants contained in malt and hop can influence sensorial stability of beer. An effect of the barley origin and malting technology as well as an effect of hop origin and post harvest processing of hops on the antiradical properties of malts and hopswere investigated. An impact of antiradical power and polyphenols of brewing raw materials on sensorial stability of beer wasinvestigated. The role of brewing raw materials in sensorial stability is discussed.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník přednášek a posterů, 22. Pivovarsko?sladařské dny, Praha, 1.-2. listopadu 2007

  • ISBN

    978-80-86576-29-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    20

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    1. 11. 2007

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku