Antioxidanty ječmene a chmele z pohledu senzorické stability piva
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F07%3A%230000425" target="_blank" >RIV/60193697:_____/07:#0000425 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Antioxidanty ječmene a chmele z pohledu senzorické stability piva
Popis výsledku v původním jazyce
Antioxidanty obsažené ve sladu a chmelu mohou ovlivnit senzorickou stabilitu piva. Byl studován vliv původu ječmene a sla-dařské technologie a stejně tak vliv původu chmele a jeho posklizňového zpracování na antiradikálové vlastnosti sladu a chmele. Bylstudován dopad antiradikálové síly a polyfenolů pivovarských surovin na senzorickou stabilitu piva. Je diskutována role pivovarských surovin v senzorické stabilitě piva.
Název v anglickém jazyce
Barley and hop antioxidants from the point of view sensorial stability of beer
Popis výsledku anglicky
Antioxidants contained in malt and hop can influence sensorial stability of beer. An effect of the barley origin and malting technology as well as an effect of hop origin and post harvest processing of hops on the antiradical properties of malts and hopswere investigated. An impact of antiradical power and polyphenols of brewing raw materials on sensorial stability of beer wasinvestigated. The role of brewing raw materials in sensorial stability is discussed.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník přednášek a posterů, 22. Pivovarsko?sladařské dny, Praha, 1.-2. listopadu 2007
ISBN
978-80-86576-29-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
20
Strana od-do
—
Název nakladatele
Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
1. 11. 2007
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—