Vliv antioxidantů ječmene a chmele na senzorickou stabilitu piva
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F08%3A%230000480" target="_blank" >RIV/60193697:_____/08:#0000480 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vliv antioxidantů ječmene a chmele na senzorickou stabilitu piva
Popis výsledku v původním jazyce
Antioxidanty obsažené ve sladu a chmelu mohou ovlivnit senzorickou stabilitu piva. Byl studován vliv původu ječmene a sla-dařské technologie a stejně tak vliv původu chmele a jeho posklizňového zpracování na antiradikálové vlastnosti sladu a chmele. Bylstudován dopad antiradikálové síly a polyfenolů pivovarských surovin na senzorickou stabilitu piva. Je diskutována role pivovarských surovin v senzorické stabilitě piva. V modelových varních pokusech byl prokázán vliv antioxidačních vlastností chmele a rovněž tak sladu na zpomalení tvorby nežádoucích senzoricky aktivních látek staré chuti a zpomalení senzorického stárnutí piv.
Název v anglickém jazyce
The impact of barley and hop antioxidants on beer sensorial stability
Popis výsledku anglicky
Antioxidants contained in malt and hop can influence sensorial stability of beer. An effect of the barley origin and malting technology as well as an effect of hop origin and post harvest processing of hops on the antiradical properties of malts and hopswere investigated. An impact of antiradical power and polyphenols of brewing raw materials on sensorial stability of beer was investigated. The role of brewing raw materials in sensorial stability is discussed. The influence of antioxidant properties ofhop as well as malt on retarding of undesirable sensorial active compounds of stale flavor formation and retarding of beer sensorial staling was proved in model brewing trials.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník plných textů a prezentací XVIII. konference Technologie a hodnocení výrobků nápojového průmyslu
ISBN
978-80-7080-687-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
21
Strana od-do
—
Název nakladatele
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Plzeň
Datum konání akce
11. 6. 2008
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—