Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Chráněné zeměpisné označení "České pivo"

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F08%3A%230000483" target="_blank" >RIV/60193697:_____/08:#0000483 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Protected Geographical Indication "České pivo"

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Conferment of Protected Geographical Indication ?České pivo? by European Union manifested exceptionality of this product. Discriminability of Czech beer from beers produced outside of Czech Republic area on differences of series of analytical and sensorial beer quality parameters between Czech and foreign beers is documented. Exceptionality of sensorial features is given partly by specific quality of Czech malt and Czech hops used for its production, partly by specific technology of Czech malt and beerproduction. The evidence brought long-term research carried out by The Research Institute of Brewing and malting. Required quality of brewing raw materials (recommended barley and hop varieties, qualitative parameters of malt, hops and water) is specified and obligatory process of Czech beer production. Analytical and sensorial characteristics of Czech beer are described. The way of analytical checking in the course of Czech beer production, method of authentication and its verification

  • Název v anglickém jazyce

    Protected Geographical Indication "České pivo"

  • Popis výsledku anglicky

    Conferment of Protected Geographical Indication ?České pivo? by European Union manifested exceptionality of this product. Discriminability of Czech beer from beers produced outside of Czech Republic area on differences of series of analytical and sensorial beer quality parameters between Czech and foreign beers is documented. Exceptionality of sensorial features is given partly by specific quality of Czech malt and Czech hops used for its production, partly by specific technology of Czech malt and beerproduction. The evidence brought long-term research carried out by The Research Institute of Brewing and malting. Required quality of brewing raw materials (recommended barley and hop varieties, qualitative parameters of malt, hops and water) is specified and obligatory process of Czech beer production. Analytical and sensorial characteristics of Czech beer are described. The way of analytical checking in the course of Czech beer production, method of authentication and its verification

Klasifikace

  • Druh

    Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    České pivo

  • Číselná identifikace

  • Technické parametry

    Popis surovin, technologie výroby, analytických a senzorických vlastností výrobku a průkazu autenticity CHZO "České pivo" v Úředním věstníku Evropské unie, C016, 23/01/2008, s. 0014 ? 0022)

  • Ekonomické parametry

    Ochrana označení "České pivo" nabyla platnost 17.10.2008 (nařízení Komise (ES) č.1014/2008). Zvýšení exportu i tuzemské spotřeby piv vyrobených dle CHZO bude možno specifikovat až koncem roku 2009.

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    60193697

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    N - Využití výsledku jiným subjektem je možné bez nabytí licence (výsledek není licencován)

  • Požadavek na licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem