Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Saaz Late ? The Czech Hop Variety Recommended for Czech Beer

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F13%3A%230000813" target="_blank" >RIV/60193697:_____/13:#0000813 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/14864347:_____/13:#0000513

  • Výsledek na webu

    <a href="http://kvasnyprumysl.cz/en/journal/2013/10-11" target="_blank" >http://kvasnyprumysl.cz/en/journal/2013/10-11</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Saaz Late ? The Czech Hop Variety Recommended for Czech Beer

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Late Saaz hop variety, registered in 2010, was bred in order to produce a higher yield of min. 2t/ha whilst maintaining the brewer quality of the Saaz variety. Genetically, Late Saaz belongs to a group of European aroma varieties. The content and composition of the ?-and ?-acids is very similar to Saaz hops and so is the composition of hop oils. These parameters comply with the requirements of the European protected geographical indication ?Czech beer?. The sensory character of beer hopped with Saaz Late is close to beers hopped with the traditional Saaz variety, but the lingering of the sensory bitterness is slightly slower, the character of the bitterness is somewhat less fine with greater astringency. In 2013, the Research Institute of Brewing and Malting in Prague included Saaz Late in the list of hop varieties recommended for the ?Czech beer? production.

  • Název v anglickém jazyce

    Saaz Late ? The Czech Hop Variety Recommended for Czech Beer

  • Popis výsledku anglicky

    Late Saaz hop variety, registered in 2010, was bred in order to produce a higher yield of min. 2t/ha whilst maintaining the brewer quality of the Saaz variety. Genetically, Late Saaz belongs to a group of European aroma varieties. The content and composition of the ?-and ?-acids is very similar to Saaz hops and so is the composition of hop oils. These parameters comply with the requirements of the European protected geographical indication ?Czech beer?. The sensory character of beer hopped with Saaz Late is close to beers hopped with the traditional Saaz variety, but the lingering of the sensory bitterness is slightly slower, the character of the bitterness is somewhat less fine with greater astringency. In 2013, the Research Institute of Brewing and Malting in Prague included Saaz Late in the list of hop varieties recommended for the ?Czech beer? production.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Kvasný průmysl

  • ISSN

    0023-5830

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    59

  • Číslo periodika v rámci svazku

    10-11

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

    296-305

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus