Saaz Late ? The Czech Hop Variety Recommended for Czech Beer
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F13%3A%230000813" target="_blank" >RIV/60193697:_____/13:#0000813 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/14864347:_____/13:#0000513
Výsledek na webu
<a href="http://kvasnyprumysl.cz/en/journal/2013/10-11" target="_blank" >http://kvasnyprumysl.cz/en/journal/2013/10-11</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Saaz Late ? The Czech Hop Variety Recommended for Czech Beer
Popis výsledku v původním jazyce
Late Saaz hop variety, registered in 2010, was bred in order to produce a higher yield of min. 2t/ha whilst maintaining the brewer quality of the Saaz variety. Genetically, Late Saaz belongs to a group of European aroma varieties. The content and composition of the ?-and ?-acids is very similar to Saaz hops and so is the composition of hop oils. These parameters comply with the requirements of the European protected geographical indication ?Czech beer?. The sensory character of beer hopped with Saaz Late is close to beers hopped with the traditional Saaz variety, but the lingering of the sensory bitterness is slightly slower, the character of the bitterness is somewhat less fine with greater astringency. In 2013, the Research Institute of Brewing and Malting in Prague included Saaz Late in the list of hop varieties recommended for the ?Czech beer? production.
Název v anglickém jazyce
Saaz Late ? The Czech Hop Variety Recommended for Czech Beer
Popis výsledku anglicky
Late Saaz hop variety, registered in 2010, was bred in order to produce a higher yield of min. 2t/ha whilst maintaining the brewer quality of the Saaz variety. Genetically, Late Saaz belongs to a group of European aroma varieties. The content and composition of the ?-and ?-acids is very similar to Saaz hops and so is the composition of hop oils. These parameters comply with the requirements of the European protected geographical indication ?Czech beer?. The sensory character of beer hopped with Saaz Late is close to beers hopped with the traditional Saaz variety, but the lingering of the sensory bitterness is slightly slower, the character of the bitterness is somewhat less fine with greater astringency. In 2013, the Research Institute of Brewing and Malting in Prague included Saaz Late in the list of hop varieties recommended for the ?Czech beer? production.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GC - Pěstování rostlin, osevní postupy
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Svazek periodika
59
Číslo periodika v rámci svazku
10-11
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
10
Strana od-do
296-305
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—