Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

HPLC stanovení biogenních amínů v pivu pomocí extrakce na pevné fázi (SPE) a automatické předkolonové derivatizace

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F05%3A%230000088" target="_blank" >RIV/60193697:_____/05:#0000088 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The HPLC determination of biogenic amines in beer by solid phase extraction (SPE) and automatic precolumn derivatization

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The biogenic amines in beer originate from the raw materials and the fermentation phases of beer production. These compounds are toxic: their contents should not exceed hygienic limits and are therefore carefully controlled. Predominantly histamine, tyramine, tryptamine, putrescine and cadaverine were routinely analysed by HPLC with fluorescence detection (ex = 330 nm, em = 440 nm) and an automatic precolunm derivatization with ortho-phthaldehyde in the presence of a borate buffer. The amines were isolated from beer samples in the new stationary phase Discovery DSC-MCAX and after a clean?up procedure were washed with alkalized methanol (1% NaOH). 1,7-diaminoheptan was used as an internal standard to check the derivatization procedure. Easy sample preparation and the automatic operating HPLC system enable a speedy determination of biogenic amines in beer.

  • Název v anglickém jazyce

    The HPLC determination of biogenic amines in beer by solid phase extraction (SPE) and automatic precolumn derivatization

  • Popis výsledku anglicky

    The biogenic amines in beer originate from the raw materials and the fermentation phases of beer production. These compounds are toxic: their contents should not exceed hygienic limits and are therefore carefully controlled. Predominantly histamine, tyramine, tryptamine, putrescine and cadaverine were routinely analysed by HPLC with fluorescence detection (ex = 330 nm, em = 440 nm) and an automatic precolunm derivatization with ortho-phthaldehyde in the presence of a borate buffer. The amines were isolated from beer samples in the new stationary phase Discovery DSC-MCAX and after a clean?up procedure were washed with alkalized methanol (1% NaOH). 1,7-diaminoheptan was used as an internal standard to check the derivatization procedure. Easy sample preparation and the automatic operating HPLC system enable a speedy determination of biogenic amines in beer.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Výzkumné centrum pro studium obsahových látek ječmene a chmele</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of the 30th EBC Congress Prague 2005

  • ISBN

    90-70143-23-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    989-993

  • Název nakladatele

    Fachverlag Hans Carl

  • Místo vydání

    Nürnberg

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    14. 5. 2005

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku