Vliv sladových polyfenolů a jednotlivých fenolických látek na kvalitu piva a koloidní a senzorickou stabilitu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F05%3A%230000089" target="_blank" >RIV/60193697:_____/05:#0000089 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The influence of malt polyphenols and individual phenolic substances on beer quality and colloidal and sensory stability
Popis výsledku v původním jazyce
Four barley varieties and two malting technologies were investigated in pilot-scale brewing trials. The influence of some simple phenolics on the decreasing formation of carbonyls during beer ageing and the positive effect on sensory stability were observed. The influence of ESR-lag time on the colloidal and sensory beer stability was demonstrated.
Název v anglickém jazyce
The influence of malt polyphenols and individual phenolic substances on beer quality and colloidal and sensory stability
Popis výsledku anglicky
Four barley varieties and two malting technologies were investigated in pilot-scale brewing trials. The influence of some simple phenolics on the decreasing formation of carbonyls during beer ageing and the positive effect on sensory stability were observed. The influence of ESR-lag time on the colloidal and sensory beer stability was demonstrated.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proceedings of the 30th EBC Congress Prague 2005
ISBN
90-70143-23-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
11
Strana od-do
528-538
Název nakladatele
Fachverlag Hans Carl
Místo vydání
Nürnberg
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
14. 5. 2005
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—