Stanovení markerů pro rozlišení ovocných destilátů
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F05%3A%230000091" target="_blank" >RIV/60193697:_____/05:#0000091 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/25154648:_____/05:01:_3333 RIV/69525137:_____/05:01:_3333 RIV/49971361:_____/05:01:_3333 RIV/00027022:_____/05:01:_3333
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Determination of markers for distinguishing fruit distillates
Popis výsledku v původním jazyce
Adulteration of single-species fruit distillates has been an actual problem in recent years. The aim of our work is to find, using single-species fruit distillates made from known fruit varieties grown in various localities in the territory of the CzechRepublic, conclusive and unequivocal markers of genuineness and authenticity. To concentrate trace flavor substances that could characterize individual fruit distillates more complexly, micro-extration on solid phase (SPME-Solid Phase Micro Extration) was used. Gas chromatograph with mass spectrometer was used for identification of particular components extracted.
Název v anglickém jazyce
Determination of markers for distinguishing fruit distillates
Popis výsledku anglicky
Adulteration of single-species fruit distillates has been an actual problem in recent years. The aim of our work is to find, using single-species fruit distillates made from known fruit varieties grown in various localities in the territory of the CzechRepublic, conclusive and unequivocal markers of genuineness and authenticity. To concentrate trace flavor substances that could characterize individual fruit distillates more complexly, micro-extration on solid phase (SPME-Solid Phase Micro Extration) was used. Gas chromatograph with mass spectrometer was used for identification of particular components extracted.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QF3288" target="_blank" >QF3288: Vytvoření databáze markerů a poměru izotopů(C,H,N) pro stanovení pravosti a autetičnosti ovocných destilátů</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Chemické listy
ISSN
0009-2770
e-ISSN
—
Svazek periodika
99
Číslo periodika v rámci svazku
S
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
"s324"-"s325"
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—