Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Stanovení markerů pro rozlišení ovocných destilátů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F05%3A%230000091" target="_blank" >RIV/60193697:_____/05:#0000091 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/25154648:_____/05:01:_3333 RIV/69525137:_____/05:01:_3333 RIV/49971361:_____/05:01:_3333 RIV/00027022:_____/05:01:_3333

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Determination of markers for distinguishing fruit distillates

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Adulteration of single-species fruit distillates has been an actual problem in recent years. The aim of our work is to find, using single-species fruit distillates made from known fruit varieties grown in various localities in the territory of the CzechRepublic, conclusive and unequivocal markers of genuineness and authenticity. To concentrate trace flavor substances that could characterize individual fruit distillates more complexly, micro-extration on solid phase (SPME-Solid Phase Micro Extration) was used. Gas chromatograph with mass spectrometer was used for identification of particular components extracted.

  • Název v anglickém jazyce

    Determination of markers for distinguishing fruit distillates

  • Popis výsledku anglicky

    Adulteration of single-species fruit distillates has been an actual problem in recent years. The aim of our work is to find, using single-species fruit distillates made from known fruit varieties grown in various localities in the territory of the CzechRepublic, conclusive and unequivocal markers of genuineness and authenticity. To concentrate trace flavor substances that could characterize individual fruit distillates more complexly, micro-extration on solid phase (SPME-Solid Phase Micro Extration) was used. Gas chromatograph with mass spectrometer was used for identification of particular components extracted.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QF3288" target="_blank" >QF3288: Vytvoření databáze markerů a poměru izotopů(C,H,N) pro stanovení pravosti a autetičnosti ovocných destilátů</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Chemické listy

  • ISSN

    0009-2770

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    99

  • Číslo periodika v rámci svazku

    S

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    "s324"-"s325"

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus