Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Senzorické hodnocení ovocných destilátů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F16%3A43910582" target="_blank" >RIV/62156489:43510/16:43910582 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Senzorické hodnocení ovocných destilátů

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Hodnocení ovocných destilátů našimi smysly je základním a zároveň oblíbeným posuzováním jejich kvality. Popularita koštů ovocných pálenek během posledních deseti let u nás velmi narostla. Zasloužili se o to milovníci pálenek, nadšení soutěžící a ale zejména ti, kteří se ve svém volném čase věnují každoroční organizaci těchto soutěží a veřejného ochutnávání ovocných destilátů. Tím významně podporují společenský a kulturní život ve svých obcích a blízkém regionu. Zároveň propagují tradiční národní produkty, šíří osvětu ve správné technologické praxi jejich výroby, spoluurčují aktuální požadavky na senzorickou jakost ovocných destilátů a doporučují jejich umírněnou konzumaci chutnáváním malými doušky pro potěšení smyslů. V současnosti se jedná o více obcí zejména na Moravě např. Mikulčice, Bukovany, Sudoměřice, Radějov, Milotice, Tvarožná Lhota, Koryčany, Prostějov, Velká nad Veličkou aj. Je třeba připomenou i degustační aktivity Unie destilatérů České republiky a známe soutěže jako je Jelínkův vizovický košt v Rudolf Jelínek a.s. ve Vizovicích nebo Grand Prix ovocných destilátů - Flóra košt v Olomouci.

  • Název v anglickém jazyce

    Sensory evaluation of fruit distillates

  • Popis výsledku anglicky

    Arrangement of sensory evaluation of fruit distillates. Description requirements on quality of fruit distillates. Using of score methods, judging and spirits awarding.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Vinař-sadař

  • ISSN

    1804-3054

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    Neuveden

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    78-79

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus