VIS/NIR spektroskopická analýza ječmenů a sladů
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F05%3A%230000117" target="_blank" >RIV/60193697:_____/05:#0000117 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
VIS/NIR spektroskopická analýza ječmenů a sladů
Popis výsledku v původním jazyce
Obalové vrstvy zrna ječmene obsahují neškrobové polysacharidy, teré mohou působit potíže při filtraci piva. VIS/NIR spektrofotometrie byla použita pro kalibraci ječmenů a sladů na obsah sušiny, b-glukanů, pentosanů a veškerých fenolů.
Název v anglickém jazyce
VIS/NIR spectroscopy analysis of barley and malt
Popis výsledku anglicky
Barley lemmas and paleas contain non-starch polysaccharides that can cause problems upon beer filtration. UV/VIS spectrophotometry was used for calibration of barleys and malt on the content of dry matter, b-glucans, pentosans and all phenols.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
CB - Analytická chemie, separace
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
ChemZi
ISSN
1336-7242
e-ISSN
—
Svazek periodika
1
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
SK - Slovenská republika
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
156
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—