Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F15%3A%230001187" target="_blank" >RIV/60193697:_____/15:#0001187 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Ječmen

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Obsah kapitoly „Ječmen“: taxonomická charakteristika, anatomie a morfologie rostliny ječmene (kořenová soustava, stéblo, listy, květenství a květ, oplození, tvorba plodu – obilky, zárodek obilky ječmene a jeho vývin, endosperm obilky ječmene a jeho vývin, vrstva stlačených buněk, aleuronová vrstva, obalové vrstvy obilky), genetická charakteristika ječmene, Šlechtění sladovnického ječmene (domestikace, šlechtění), Růst, vývoj a pěstování jarního ječmene (růstové fáze, výživa a hnojení ječmene, setí ječmene, klíčení a vzcházení ječmene, odnožování, sloupkování, metání a kvetení, tvorba a zrání obilek, sklizeň ječmene).

  • Název v anglickém jazyce

    Barley

  • Popis výsledku anglicky

    Content of the chapter “Barley“: Taxonomic characteristics, anatomy and morphology of a barley plant (root system, straw, leaves, inflorescence and bloom, fertilization, formation of the fetus - caryopsis, the embryo of the barley caryopsis and its development, the endosperm of barley caryopses and its development, the layer of compressed cells, aleurone layer, packaging layers of kernels), barley genetic characteristics, malting barley breeding (domestication, breeding). Growth, development and cultivation of spring barley (growth stage, nutrition and fertilization of barley, barley sowing, germination and emergence, tillering, stem elongation, heading and flowering, formation and ripening of caryopses, barley harvest).

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Sladařství - teorie a praxe výroby sladu

  • ISBN

    978-80-87109-47-2

  • Počet stran výsledku

    42

  • Strana od-do

    55-96

  • Počet stran knihy

    626

  • Název nakladatele

    Havlíček Brain Team

  • Místo vydání

    Praha

  • Kód UT WoS kapitoly