Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F15%3A%230001187" target="_blank" >RIV/60193697:_____/15:#0001187 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Ječmen
Popis výsledku v původním jazyce
Obsah kapitoly „Ječmen“: taxonomická charakteristika, anatomie a morfologie rostliny ječmene (kořenová soustava, stéblo, listy, květenství a květ, oplození, tvorba plodu – obilky, zárodek obilky ječmene a jeho vývin, endosperm obilky ječmene a jeho vývin, vrstva stlačených buněk, aleuronová vrstva, obalové vrstvy obilky), genetická charakteristika ječmene, Šlechtění sladovnického ječmene (domestikace, šlechtění), Růst, vývoj a pěstování jarního ječmene (růstové fáze, výživa a hnojení ječmene, setí ječmene, klíčení a vzcházení ječmene, odnožování, sloupkování, metání a kvetení, tvorba a zrání obilek, sklizeň ječmene).
Název v anglickém jazyce
Barley
Popis výsledku anglicky
Content of the chapter “Barley“: Taxonomic characteristics, anatomy and morphology of a barley plant (root system, straw, leaves, inflorescence and bloom, fertilization, formation of the fetus - caryopsis, the embryo of the barley caryopsis and its development, the endosperm of barley caryopses and its development, the layer of compressed cells, aleurone layer, packaging layers of kernels), barley genetic characteristics, malting barley breeding (domestication, breeding). Growth, development and cultivation of spring barley (growth stage, nutrition and fertilization of barley, barley sowing, germination and emergence, tillering, stem elongation, heading and flowering, formation and ripening of caryopses, barley harvest).
Klasifikace
Druh
C - Kapitola v odborné knize
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název knihy nebo sborníku
Sladařství - teorie a praxe výroby sladu
ISBN
978-80-87109-47-2
Počet stran výsledku
42
Strana od-do
55-96
Počet stran knihy
626
Název nakladatele
Havlíček Brain Team
Místo vydání
Praha
Kód UT WoS kapitoly
—