Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Hodnocení ječmene a sladu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F15%3A%230001138" target="_blank" >RIV/60193697:_____/15:#0001138 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60193697:_____/16:N0000076 RIV/60193697:_____/17:N0000094 RIV/60193697:_____/18:N0000075

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Hodnocení ječmene a sladu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Anatomie obilky ječmene, fyziologie klíčení obilky ječmene, rozdíly mezi obilkou ječmene a pšenice, vady a poškození obilky ječmene včetně praktické ukázky, vliv vad a poškození obilky ječmene na kvalitu sladu a piva, kvalita sladu, degradace buněčných stěn, dusíkatých látek a škrobu, homogenita modifikace, význam základních technologických znaků sladu (extrakt, Kolbachovo číslo, relativní extrakt při 45 °C, diastatická mohutnost, dosažitelný stupeň prokvašení, friabilita, beta-glukany ve sladině atd.). Přednáška: Hodnocení ječmene a sladu. Plzeňský Prazdroj, a.s., Pivovar Plzeň. Školící modul I. Suroviny pro výrobu piva. Nošovice, 30/10/2015.

  • Název v anglickém jazyce

    Evaluation of barley and malt

  • Popis výsledku anglicky

    Anatomy of barley caryopsis, physiology of germination of barley caryopsis, differences between barley and wheat caryopses, defects and damages of barley caryopses including practical demonstration, the effect of defects and damages of barley caryopses on malt and beer quality, malt quality, degradation of cell walls, nitrogenous substances and starch, homogeneity of modification, the importance of basic technological parameters of malt (extract, Kolbach index, relative extract at 45 °C, diastatic power, apparent final attenuation, fermentation, friability, beta-glucans in sweet wort etc.). Lecture: Evaluation of barley and malt. Plzeňský Prazdroj, a.s., Pivovar Plzeň. Training module I. Raw materials for brewing. Nošovice, 30/10/2015.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů