Hodnocení ječmene a sladu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F18%3AN0000075" target="_blank" >RIV/60193697:_____/18:N0000075 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60193697:_____/15:#0001138 RIV/60193697:_____/16:N0000076 RIV/60193697:_____/17:N0000094
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Hodnocení ječmene a sladu
Popis výsledku v původním jazyce
Anatomie obilky ječmene, fyziologie klíčení obilky ječmene, rozdíly mezi obilkou ječmene a pšenice, vady a poškození obilky ječmene včetně praktické ukázky, vliv vad a poškození obilky ječmene na kvalitu sladu a piva, kvalita sladu, degradace buněčných stěn, dusíkatých látek a škrobu, homogenita modifikace, význam základních technologických znaků sladu (extrakt, Kolbachovo číslo, relativní extrakt při 45 °C, diastatická mohutnost, dosažitelný stupeň prokvašení, friabilita, beta-glukany ve sladině atd.). Přednáška - Psota, V.: Hodnocení ječmene a sladu. Plzeňský Prazdroj, a.s., Pivovar Plzeň. Beer Academy Školící modul I. Suroviny pro výrobu piva. Nošovice, 12/10/2018.
Název v anglickém jazyce
Evaluation of barley and malt
Popis výsledku anglicky
Anatomy of barley caryopsis, physiology of germination of barley caryopsis, differences between barley and wheat caryopses, defects and damages of barley caryopses including practical demonstration, the effect of defects and damages of barley caryopses on malt and beer quality, malt quality, degradation of cell walls, nitrogenous substances and starch, homogeneity of modification, the importance of basic technological parameters of malt (extract, Kolbach index, relative extract at 45 °C, diastatic power, apparent final attenuation, fermentation, friability, beta-glucans in sweet wort etc.). Lecture - Psota, V.: Evaluation of barley and malt. Plzeňský Prazdroj, a.s., Pivovar Plzeň. Beer Academy Training module I. Raw materials for brewing. Nošovice, 12/10/2018.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů