Využití SPE a SPME při analýze piva
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F06%3A%230000357" target="_blank" >RIV/60193697:_____/06:#0000357 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Application of SPE and SPME in Analysis of Beer
Popis výsledku v původním jazyce
Solid phase extraction (SPE) and solid phase microextraction (SPME) are typical examples of modern sample preparation methods used more and more for the determination of flavour compounds in beer. The range of different sorbents for SPE and SPME fibers scales up. So the comparison of 11 SPE columns were investigated partly from the position of the same type of sorbents made by different producers and partly from different sort of sorbents. Furthermore the 3 type of SMPE fibers were compared. SPE sorbents and SPME fibers were tested by the extraction of fatty acids as an example. Working parameters of SPE and SPME methods were described in this study. The final determination of fatty acids were carried out using gas chromatograph Chrompack CP 9001 equipped fused silica capillary column SPB-1000 (Supelco, length 30 m, i. d. 0,32 mm and 0,25 ?m film thickness) and the flame ionisation detector.
Název v anglickém jazyce
Application of SPE and SPME in Analysis of Beer
Popis výsledku anglicky
Solid phase extraction (SPE) and solid phase microextraction (SPME) are typical examples of modern sample preparation methods used more and more for the determination of flavour compounds in beer. The range of different sorbents for SPE and SPME fibers scales up. So the comparison of 11 SPE columns were investigated partly from the position of the same type of sorbents made by different producers and partly from different sort of sorbents. Furthermore the 3 type of SMPE fibers were compared. SPE sorbents and SPME fibers were tested by the extraction of fatty acids as an example. Working parameters of SPE and SPME methods were described in this study. The final determination of fatty acids were carried out using gas chromatograph Chrompack CP 9001 equipped fused silica capillary column SPB-1000 (Supelco, length 30 m, i. d. 0,32 mm and 0,25 ?m film thickness) and the flame ionisation detector.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Výzkumné centrum pro studium obsahových látek ječmene a chmele</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Svazek periodika
52
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
78-82
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—