Stanovení a předpověď vitality kvasinek pomocí testu acidifikační síly : kritické přezkoumání
Popis výsledku
Acidifilační síla (AP) byla stanovena u kvasnic skladovaných různou dobu (0-28 dnů) při 4 oC, při různých teplotách před a během testu (0-55 oC), různých koncentracích buněk a glukózy a různých poměrech buněk ke glukóze. Nejlepší výsledky byly dosaženy při nasycených koncentracích buněk (> l0g lisovaných kvasnic nebo 4 g kvasničné suspenze na 100 ml) a glukozy (3 %) a při 25 oC. Přesné vyhodnocení acidifikačních charakteristik silně závisí na kinetice procesu. AP test musí zahrnovat sledování časového průběhu acidifikace.
Klíčová slova
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Assessing and predicting yeast vitality by the acidification power test: critical reassessment
Popis výsledku v původním jazyce
Acidification power (AP) was evaluated in yeast stored for different period s of time (0-28 d) at 4 oC, at different temperatures before and during the test (0-55 oC), and at different concentrations of cells and glucose and different cells-to-glucose ratios. The best results were achieved at saturation concentrations of cells (> l0g pressed yeast or 4 g yeast slurry per 100 mL) and glucose (3 %) and at 25 oC. Since an exact evaluation of acidification characteristics depends strongly on the kinetics ofthe process, The AP test should include monitoring the time course of the acidification.
Název v anglickém jazyce
Assessing and predicting yeast vitality by the acidification power test: critical reassessment
Popis výsledku anglicky
Acidification power (AP) was evaluated in yeast stored for different period s of time (0-28 d) at 4 oC, at different temperatures before and during the test (0-55 oC), and at different concentrations of cells and glucose and different cells-to-glucose ratios. The best results were achieved at saturation concentrations of cells (> l0g pressed yeast or 4 g yeast slurry per 100 mL) and glucose (3 %) and at 25 oC. Since an exact evaluation of acidification characteristics depends strongly on the kinetics ofthe process, The AP test should include monitoring the time course of the acidification.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
1M0570: Výzkumné centrum pro studium obsahových látek ječmene a chmele
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
34th Annual Conference on Yeasts, Smolenice 2006
ISBN
1336-4839
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
86
Název nakladatele
Slovenská akadémia vied
Místo vydání
Bratislava
Místo konání akce
Smolenice
Datum konání akce
10. 5. 2006
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—
Druh výsledku
D - Stať ve sborníku
CEP
GM - Potravinářství
Rok uplatnění
2006