Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Stanovení a předpověď vitality kvasinek pomocí testu acidifikační síly : kritické přezkoumání

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F06%3A%230000378" target="_blank" >RIV/60193697:_____/06:#0000378 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Assessing and predicting yeast vitality by the acidification power test: critical reassessment

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Acidification power (AP) was evaluated in yeast stored for different period s of time (0-28 d) at 4 oC, at different temperatures before and during the test (0-55 oC), and at different concentrations of cells and glucose and different cells-to-glucose ratios. The best results were achieved at saturation concentrations of cells (> l0g pressed yeast or 4 g yeast slurry per 100 mL) and glucose (3 %) and at 25 oC. Since an exact evaluation of acidification characteristics depends strongly on the kinetics ofthe process, The AP test should include monitoring the time course of the acidification.

  • Název v anglickém jazyce

    Assessing and predicting yeast vitality by the acidification power test: critical reassessment

  • Popis výsledku anglicky

    Acidification power (AP) was evaluated in yeast stored for different period s of time (0-28 d) at 4 oC, at different temperatures before and during the test (0-55 oC), and at different concentrations of cells and glucose and different cells-to-glucose ratios. The best results were achieved at saturation concentrations of cells (> l0g pressed yeast or 4 g yeast slurry per 100 mL) and glucose (3 %) and at 25 oC. Since an exact evaluation of acidification characteristics depends strongly on the kinetics ofthe process, The AP test should include monitoring the time course of the acidification.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Výzkumné centrum pro studium obsahových látek ječmene a chmele</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    34th Annual Conference on Yeasts, Smolenice 2006

  • ISBN

    1336-4839

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    86

  • Název nakladatele

    Slovenská akadémia vied

  • Místo vydání

    Bratislava

  • Místo konání akce

    Smolenice

  • Datum konání akce

    10. 5. 2006

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku