Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

České pivo - každodenní fenomén

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F06%3A%230000383" target="_blank" >RIV/60193697:_____/06:#0000383 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    České pivo - každodenní fenomén

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Ve světě se vyrábí mnoho druhů piv různých organoleptických vlastností i chemického složení. Pivo českého typu ( vyráběbé v ČR) je charakteristické svojí zlatavou barvou, jiskrnnou čirostí a bohatou a kompaktní pěnou. Vůně piva tvoří harmonický celek s výrazným chmelovým aroma. Vybrané analytické vlastnosti piva českého typu : 3 - 8 %hm. neprokvašeného extraktu, barva cca 11 j.EBC, hořkost cca 30 j.EBC, vyšší pH a vyšší obsah polyfenolů. Z hlediska technologického postupu je pro pivo českého typu charakteristický dvourmutový dekokční postup výroby mladiny. Pivo českého typu má zásadní význam pro české pivovarství, a následně pro hospodářství ČR.

  • Název v anglickém jazyce

    Czech type of beer - everyday phenomenon

  • Popis výsledku anglicky

    In the world there are produced more types of beer with different sensorial and chemical properties. For Czech type of beer ( from Czech Rep.) is characteristic : aureate colour, lambent clarity, rich and compact foam. Flavour of beer forms harmonious complex with empatic hop aroma. Selective analytical parameters of Czech type of beer : 3 - 8 %w/w non fermented extract, colour ca 11 EBC units, bitterness ca 30 EBC units, higher content of polyphenols and pH. Of the technology two-mash decoction brewingprocess is characterictic for Czech type of beer. Czech type of beer is very important for Czech brewing industry and consequently for Czech economy.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Výzkumné centrum pro studium obsahových látek ječmene a chmele</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Chemické listy - Sborník

  • ISBN

    0009-2770

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    730

  • Název nakladatele

    Česká společnost chemická

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Ústí nad Labem

  • Datum konání akce

    4. 9. 2006

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku