Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Některé fenolické sloučeniny v českém chmelu pivu plzeňského typu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F07%3A%230000358" target="_blank" >RIV/60193697:_____/07:#0000358 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Some phenolic copmounds in Czech hops and beer

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The HPLC method coupled with eight-channel coulometric detector (CoulArray) was used for determination of polyphenolic compounds in Pilsner beer and hops cultivated in the Czech Republic. Some important flavonoids and isoflavonoids as well as some phenolic acids were analysed. CoulArray detector is characterized by high sensitivity and enables determination in very low concentration. Calibration ranged from 0,001 mg/L to 1 mg/L of each analytes without any clean?up procedure before analysis. The two HPLC gradients with different content of acetonitrile as an organic modifier were used to separation of compounds with different polarity. Specific oxidative potencial of each phenolic compound enables higher degree of selectivity of these chromatographic methods. The typical representative compounds from wide spectrum of phenolics were chosen for establishing of composition of Czech hops and beer of Pilsner type.

  • Název v anglickém jazyce

    Some phenolic copmounds in Czech hops and beer

  • Popis výsledku anglicky

    The HPLC method coupled with eight-channel coulometric detector (CoulArray) was used for determination of polyphenolic compounds in Pilsner beer and hops cultivated in the Czech Republic. Some important flavonoids and isoflavonoids as well as some phenolic acids were analysed. CoulArray detector is characterized by high sensitivity and enables determination in very low concentration. Calibration ranged from 0,001 mg/L to 1 mg/L of each analytes without any clean?up procedure before analysis. The two HPLC gradients with different content of acetonitrile as an organic modifier were used to separation of compounds with different polarity. Specific oxidative potencial of each phenolic compound enables higher degree of selectivity of these chromatographic methods. The typical representative compounds from wide spectrum of phenolics were chosen for establishing of composition of Czech hops and beer of Pilsner type.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Výzkumné centrum pro studium obsahových látek ječmene a chmele</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    BrewingScience

  • ISSN

    1613-2041

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    60

  • Číslo periodika v rámci svazku

    Jan./Feb.

  • Stát vydavatele periodika

    DE - Spolková republika Německo

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    32-37

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus