Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv polyfenolových složek chmele na senzorickou a koloidní stabilitu piva

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F06%3A%230000307" target="_blank" >RIV/60193697:_____/06:#0000307 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv polyfenolových složek chmele na senzorickou a koloidní stabilitu piva

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V tomto sdělení jsou prezentovány výsledky pokusných poloprovozních várek chmelených různými odrůdami chmele a chmelovými extrakty. Volné fenolické látky byly stanoveny pomocí HPLC se specifickou coulometrickou detekcí (Coul Array detektor). Antioxidačníaktivita byla stanovena pomocí dvou metod založených na elektronové spinové rezonanční spektrometrii (ESR). Jsou diskutovány nalezené rozdíly ve složení polyfenololů, volných fenolických látek a antioxidační aktivitě chmelů, mladin a piv. Jsou diskutovány rozdíly v kvalitě, koloidní a senzorické stabilitě piva ve vztahu k fenolickým látkám, antioxidační aktivitě a původu chmele.

  • Název v anglickém jazyce

    The influence of hop polyphenolic compounds on sensorial and colloidal stability of beer

  • Popis výsledku anglicky

    In this paper results of pilot scale brewing trials with different hop varieties and hop extracts are presented. Free phenolic compounds were estimated by the use of HPLC with specific coulometric detection (Coul Array detector). Antioxidant activity wasestimated by the use of two methods based on electron spin resonance spectrometry (ESR). Differences in a composition of polyphenols, free phenolic compounds and antioxidant activity of hops, hopped worts and beers are discussed. Differences in quality,colloidal and sensorial stability of beer in relation to phenolic compounds, antioxidant activity and hop origin are discussed.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/1B44061" target="_blank" >1B44061: Aplikace moderních metod stanovení antioxidační aktivity k hodnocení kvality chmele a senzorické stability piva</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    XVII. konference technologie a hodnocení výrobků nápojového průmyslu

  • ISBN

    80-7080-609-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    24

  • Název nakladatele

    VŠCHT

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Plzeň

  • Datum konání akce

    15. 6. 2006

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku