Analýza antioxidantů v chmelu a pivu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25310%2F09%3A00008394" target="_blank" >RIV/00216275:25310/09:00008394 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Analýza antioxidantů v chmelu a pivu
Popis výsledku v původním jazyce
Tato práce je zaměřena na stanovení antioxidační aktivity polyfenolických látek v chmelu a pivu. Pro tento účel byly využity metody založené na schopnosti antioxidantů zhášet syntetické radikály a na schopnosti redukovat železitý komplex. Všechny metodybyly optimalizovány aplikovány na vzorky chemlu a piva. Výsledky získané pomocí různých metod byly porovnány a diskutovány.
Název v anglickém jazyce
Analysis of beer and hop antioxidants
Popis výsledku anglicky
This work is focused on the determination of antioxidant activity of polyphenolics in hop and beer. Methods based on their radical-scavenging activity and ferric reducing antioxidant power were used for the purpose. All the methods were optimized and applied to hop extract and beer samples. The results obtained by different methods were compared and discussed.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
CB - Analytická chemie, separace
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Chemické listy
ISSN
0009-2770
e-ISSN
—
Svazek periodika
103
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—