Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The effect of the barley variety, location and year crop on the haze of congress wort

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F09%3A%230000494" target="_blank" >RIV/60193697:_____/09:#0000494 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The effect of the barley variety, location and year crop on the haze of congress wort

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The study set consisted of eleven barley genotypes grown at four different locations for a three-year period. The results indicate a considerable effect of a genotype on wort haze (30 - 40 %). The effect of location on wort haze varied from 13 - 22 %, the effect of year was small. Level of wort haze or wort clarity split the set of the studied genotypes to clearly distinguishable groups. Worts from the genotypes Annabell and Nordus inclined to form wort haze. Statistically significant or highly significant correlation between haze and clarity of wort and relative extract at 45 °C, diastatic power, final apparent attenuation and saccharification time was found. The correlation coefficient between haze at 15° or 90° (nephelometric method) and wort clarity (visual method) was 0.89. The nephelometric determination of wort haze completely replaces traditional subjective evaluation of wort clarity.

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of the barley variety, location and year crop on the haze of congress wort

  • Popis výsledku anglicky

    The study set consisted of eleven barley genotypes grown at four different locations for a three-year period. The results indicate a considerable effect of a genotype on wort haze (30 - 40 %). The effect of location on wort haze varied from 13 - 22 %, the effect of year was small. Level of wort haze or wort clarity split the set of the studied genotypes to clearly distinguishable groups. Worts from the genotypes Annabell and Nordus inclined to form wort haze. Statistically significant or highly significant correlation between haze and clarity of wort and relative extract at 45 °C, diastatic power, final apparent attenuation and saccharification time was found. The correlation coefficient between haze at 15° or 90° (nephelometric method) and wort clarity (visual method) was 0.89. The nephelometric determination of wort haze completely replaces traditional subjective evaluation of wort clarity.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Food Sciences

  • ISSN

    1212-1800

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    27

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000269005300003

  • EID výsledku v databázi Scopus