Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Čirost sladiny z odrůd zařazených do Seznamu doporučených odrůd

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F16%3AN0000081" target="_blank" >RIV/60193697:_____/16:N0000081 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Čirost sladiny z odrůd zařazených do Seznamu doporučených odrůd

  • Popis výsledku v původním jazyce

    U vzorků odrůd ječmene hodnocených v rámci registračního řízení je každoročně kromě jiných znaků vizuálně stanovována čirosti sladiny a současně je stanovován zákal sladiny pomocí zákaloměru. Statisticky byly zpracovány hodnoty čirosti a zákalu sladiny za pět let (více než 2500 vzorků). 86 % vzorků vykázalo čirou sladinu, 8 % slabě opalizující sladinu, 5 % opalizující sladinu a 1 % vykázalo sladinu se zákalem. Byly stanoveny hranice intervalů pro čirou sladinu, sladinu slabě opalizující, opalizující a sladinu se zákalem. U odrůd zařazených do Seznamu doporučených odrůd byla stanovena četnost výskytu vzorků se zákalem nad 4,00 j EBC. Pouze u tři odrůd z tohoto sortimentu byla zaznamenána v některých případech hodnota zákalu vyšší než 4,00 j.EBC. Přednáška - 38. Pivovarsko-sladařský seminář, Plzeň, 26. 10. 2016.

  • Název v anglickém jazyce

    Clarity of wort from varieties included in the List of the Recommended Varieties

  • Popis výsledku anglicky

    Besides other parameters, wort clarity is visually determined in samples of barley varieties evaluated within the registration procedure and at the same time, wort haze is assessed using a turbidimeter. Values of clarity and haze for five years (more than 2500 samples) were assessed statistically. 86 % of samples exhibited clear wort, 8 % weak opalizing wort, 5 % opalizing wort, and 1 % exhibited wort with haze. The limits of intervals for clear wort, weakly opalizing, opalizing and wort with haze were determined. Frequency of the occurrence of samples with haze above 4.00 EBC un. was given in the varieties included in the List of the Recommended Varieties. The value of haze higher than 4.00 EBC un. was recorded only in three varieties of this collection. Lecture - 38th Brewing and Malting Seminar, Plzeň, 26/10/2016.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1310091" target="_blank" >QJ1310091: Sladovnický ječmen pro</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů