Organizace a vyhodnocení soutěže piv České pivo 20XX
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F09%3A%230000503" target="_blank" >RIV/60193697:_____/09:#0000503 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Organizace a vyhodnocení soutěže piv České pivo 20XX
Popis výsledku v původním jazyce
Metodika popisuje postup organizace a vyhodnocování soutěží piv, která je používána při oficiální soutěži organizované Českým svazem pivovarů a sladoven ve spolupráci s Výzkumným ústavem pivovarským a sladařským, a.s. Soutěž je založena na hodnocení absolutními známkami, transformovanými na pořadí. Je dvoukolová a má třístupňovou vertikální strukturu. Do výsledků soutěže jsou díky převodu na soutěžní body zahrnuty výsledky ze všech stupňů, a to s různou vahou. V metodice jsou rovněž popsána opatření, směřující k dosažení maximální objektivity výsledků. Při tvorbě metodiky byla využita řada poznatků z práce degustační komise ústavu, podílející se na řešení výzkumných projektů spojených s problematikou českého piva.
Název v anglickém jazyce
THE ORGANISATION AND EVALUATION THE COMPETITION: THE CZECH BEER 20XX
Popis výsledku anglicky
The methodology which is used for the official competition organized by the Czech Beer and Malt Association in cooperation with the Research Institute of Brewing and Malting, Plc. describes the process of organizing and evaluating beer competitions. Thecompetition is based on evaluation using absolute marks, transformed to the standing. It is a two-round competition having three-stage vertical structure. The results from all stages are included in the competition results thank to the transfer to the competition points being differently important. Measures aimed at achieving the maximum objectivity of the results are also described in the methodology. A number of knowledge of the tasting committee of the Institute taking part in finding solutions to the research projects relating to the Czech beer issue was used when preparing the methodology.
Klasifikace
Druh
N<sub>metC</sub> - Metodiky certifikované oprávněným orgánem
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
VÚPS/SOUT/2009/2
Číslo předpisu
—
Technické parametry
1/2009, SZPI Brno - Nová metodika hodnocení dvoukolových soutěží piv
Ekonomické parametry
Nemá přímé finanční výstupy, je zaměřena na zvyšování objektivity výsledků soutěží piv
Označení certifikačního orgánu
Státní zemědělská a potravinářská inspekce, ústřední inspektorát, Květná 15, 603 00 Brno. Oponentní řízení: Ing. Olga Rozsypalová (SZPI, Praha), doc. Ing. Pavel Dostálek, CSc. (VŠCHT Praha)
Datum certifikace
—
Způsoby využití výsledku
—