Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Organizace a vyhodnocení soutěže piv České pivo 20XX

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F09%3A%230000503" target="_blank" >RIV/60193697:_____/09:#0000503 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Organizace a vyhodnocení soutěže piv České pivo 20XX

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Metodika popisuje postup organizace a vyhodnocování soutěží piv, která je používána při oficiální soutěži organizované Českým svazem pivovarů a sladoven ve spolupráci s Výzkumným ústavem pivovarským a sladařským, a.s. Soutěž je založena na hodnocení absolutními známkami, transformovanými na pořadí. Je dvoukolová a má třístupňovou vertikální strukturu. Do výsledků soutěže jsou díky převodu na soutěžní body zahrnuty výsledky ze všech stupňů, a to s různou vahou. V metodice jsou rovněž popsána opatření, směřující k dosažení maximální objektivity výsledků. Při tvorbě metodiky byla využita řada poznatků z práce degustační komise ústavu, podílející se na řešení výzkumných projektů spojených s problematikou českého piva.

  • Název v anglickém jazyce

    THE ORGANISATION AND EVALUATION THE COMPETITION: THE CZECH BEER 20XX

  • Popis výsledku anglicky

    The methodology which is used for the official competition organized by the Czech Beer and Malt Association in cooperation with the Research Institute of Brewing and Malting, Plc. describes the process of organizing and evaluating beer competitions. Thecompetition is based on evaluation using absolute marks, transformed to the standing. It is a two-round competition having three-stage vertical structure. The results from all stages are included in the competition results thank to the transfer to the competition points being differently important. Measures aimed at achieving the maximum objectivity of the results are also described in the methodology. A number of knowledge of the tasting committee of the Institute taking part in finding solutions to the research projects relating to the Czech beer issue was used when preparing the methodology.

Klasifikace

  • Druh

    N<sub>metC</sub> - Metodiky certifikované oprávněným orgánem

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    VÚPS/SOUT/2009/2

  • Číslo předpisu

  • Technické parametry

    1/2009, SZPI Brno - Nová metodika hodnocení dvoukolových soutěží piv

  • Ekonomické parametry

    Nemá přímé finanční výstupy, je zaměřena na zvyšování objektivity výsledků soutěží piv

  • Označení certifikačního orgánu

    Státní zemědělská a potravinářská inspekce, ústřední inspektorát, Květná 15, 603 00 Brno. Oponentní řízení: Ing. Olga Rozsypalová (SZPI, Praha), doc. Ing. Pavel Dostálek, CSc. (VŠCHT Praha)

  • Datum certifikace

  • Způsoby využití výsledku