Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Antioxidant Enzymes in Barley Green Biomass

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F09%3A%230000517" target="_blank" >RIV/60193697:_____/09:#0000517 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/25328859:_____/09:#0000473 RIV/00027022:_____/09:00000124

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Antioxidant Enzymes in Barley Green Biomass

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Green biomass of young barley plants exhibited statistically significant higher activity of superoxide dismutase (SOD) and catalase (CAT) at sampling I (in the phase of plant develop. DC29) compared to the sampling DC31. Significant effects of varieties,years and interactions of the studied factors on the activity of antioxidants were determined. During experiment period 2005-07, the variety Sebastian provided statistically significant higher average SOD activity (486 U.g-1) versus the variety Malz (416 U.g-1 dry matter) and line KM1910 (418 U.g-1 dry matter). Average catalase activity of the varieties did not show any significant difference. Higher CAT activity in the sampling I was recorded on average of years and locations in the variety Sebastianand hull-less line KM1910 (935 and 907 U.g-1) compared to the variety Malz (675 U.g-1). Green biomass of young spring barley plants taken during the growth phase DC 29 was a significant source of enzymes catalase and SOD in the course of

  • Název v anglickém jazyce

    Antioxidant Enzymes in Barley Green Biomass

  • Popis výsledku anglicky

    Green biomass of young barley plants exhibited statistically significant higher activity of superoxide dismutase (SOD) and catalase (CAT) at sampling I (in the phase of plant develop. DC29) compared to the sampling DC31. Significant effects of varieties,years and interactions of the studied factors on the activity of antioxidants were determined. During experiment period 2005-07, the variety Sebastian provided statistically significant higher average SOD activity (486 U.g-1) versus the variety Malz (416 U.g-1 dry matter) and line KM1910 (418 U.g-1 dry matter). Average catalase activity of the varieties did not show any significant difference. Higher CAT activity in the sampling I was recorded on average of years and locations in the variety Sebastianand hull-less line KM1910 (935 and 907 U.g-1) compared to the variety Malz (675 U.g-1). Green biomass of young spring barley plants taken during the growth phase DC 29 was a significant source of enzymes catalase and SOD in the course of

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CE - Biochemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Plant Foods for Human Nutrition

  • ISSN

    0921-9668

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    64

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    NL - Nizozemsko

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000267487400007

  • EID výsledku v databázi Scopus