Antioxidant Enzymes in Barley Green Biomass
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F09%3A%230000517" target="_blank" >RIV/60193697:_____/09:#0000517 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/25328859:_____/09:#0000473 RIV/00027022:_____/09:00000124
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Antioxidant Enzymes in Barley Green Biomass
Popis výsledku v původním jazyce
Green biomass of young barley plants exhibited statistically significant higher activity of superoxide dismutase (SOD) and catalase (CAT) at sampling I (in the phase of plant develop. DC29) compared to the sampling DC31. Significant effects of varieties,years and interactions of the studied factors on the activity of antioxidants were determined. During experiment period 2005-07, the variety Sebastian provided statistically significant higher average SOD activity (486 U.g-1) versus the variety Malz (416 U.g-1 dry matter) and line KM1910 (418 U.g-1 dry matter). Average catalase activity of the varieties did not show any significant difference. Higher CAT activity in the sampling I was recorded on average of years and locations in the variety Sebastianand hull-less line KM1910 (935 and 907 U.g-1) compared to the variety Malz (675 U.g-1). Green biomass of young spring barley plants taken during the growth phase DC 29 was a significant source of enzymes catalase and SOD in the course of
Název v anglickém jazyce
Antioxidant Enzymes in Barley Green Biomass
Popis výsledku anglicky
Green biomass of young barley plants exhibited statistically significant higher activity of superoxide dismutase (SOD) and catalase (CAT) at sampling I (in the phase of plant develop. DC29) compared to the sampling DC31. Significant effects of varieties,years and interactions of the studied factors on the activity of antioxidants were determined. During experiment period 2005-07, the variety Sebastian provided statistically significant higher average SOD activity (486 U.g-1) versus the variety Malz (416 U.g-1 dry matter) and line KM1910 (418 U.g-1 dry matter). Average catalase activity of the varieties did not show any significant difference. Higher CAT activity in the sampling I was recorded on average of years and locations in the variety Sebastianand hull-less line KM1910 (935 and 907 U.g-1) compared to the variety Malz (675 U.g-1). Green biomass of young spring barley plants taken during the growth phase DC 29 was a significant source of enzymes catalase and SOD in the course of
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
CE - Biochemie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Plant Foods for Human Nutrition
ISSN
0921-9668
e-ISSN
—
Svazek periodika
64
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
NL - Nizozemsko
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
000267487400007
EID výsledku v databázi Scopus
—