Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Determination of methionine in malt

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F09%3A%230000749" target="_blank" >RIV/60193697:_____/09:#0000749 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.kvasnyprumysl.cz/en/journal/2009/11-12/" target="_blank" >http://www.kvasnyprumysl.cz/en/journal/2009/11-12/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Determination of methionine in malt

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Volatile sulphur substances play an important role in sensory beer quality. Their precursors are sulphur amino acids, first of all sulphur amino acid metionine. Content of methionine was studied in malts made from six barley varieties (Bojos, Jersey, Malz, Prestige, Tolar, and Xanadu) from two localities (Branišovice, Hrubčice). In addition, methionine content in dependence on temperature of kilning (roasting) was monitored. The technique for the determination of methionine in malt was optimized using the gas chromatography with a selective flame photometric detector. At the validation of this method, the following parameters were achieved: LOQ 1.6, R2 0.99974, RSD 15%.

  • Název v anglickém jazyce

    Determination of methionine in malt

  • Popis výsledku anglicky

    Volatile sulphur substances play an important role in sensory beer quality. Their precursors are sulphur amino acids, first of all sulphur amino acid metionine. Content of methionine was studied in malts made from six barley varieties (Bojos, Jersey, Malz, Prestige, Tolar, and Xanadu) from two localities (Branišovice, Hrubčice). In addition, methionine content in dependence on temperature of kilning (roasting) was monitored. The technique for the determination of methionine in malt was optimized using the gas chromatography with a selective flame photometric detector. At the validation of this method, the following parameters were achieved: LOQ 1.6, R2 0.99974, RSD 15%.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Kvasný průmysl

  • ISSN

    0023-5830

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    55

  • Číslo periodika v rámci svazku

    11-12

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    310-314

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus