Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Post harvest maturation of the selected spring barley varieties in 2010.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F11%3A%230000601" target="_blank" >RIV/60193697:_____/11:#0000601 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.kvasnyprumysl.cz/cz/journal/2011/9/" target="_blank" >http://www.kvasnyprumysl.cz/cz/journal/2011/9/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Post harvest maturation of the selected spring barley varieties in 2010.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In 2010 almost all studied varieties reached the value of germination energy 3 weeks after achieving full maturity higher than 85 %. Only two varieties (Aksamit, Marthe) had the value of germination energy lower than 85 %. In following weeks the value ofgermination energy declined in some varieties. The decline in the values of germination energy indicates that grain of some varieties was heavily affected by sprout damage during harvest. In 2010 problem with sprout damage was more frequent compared toprevious years. The varieties differed considerably in the intensity of germination characterized by germination rate and index. In the harvest year 2010, germination rate 3 weeks after reaching full maturity, was higher than 65 % nearly in all varieties. Only the varieties Aksamit and Marthe had germination rate lower than 65 %. Variability of germination energy and parameters describing germination intensity was significantly affected by a locality.

  • Název v anglickém jazyce

    Post harvest maturation of the selected spring barley varieties in 2010.

  • Popis výsledku anglicky

    In 2010 almost all studied varieties reached the value of germination energy 3 weeks after achieving full maturity higher than 85 %. Only two varieties (Aksamit, Marthe) had the value of germination energy lower than 85 %. In following weeks the value ofgermination energy declined in some varieties. The decline in the values of germination energy indicates that grain of some varieties was heavily affected by sprout damage during harvest. In 2010 problem with sprout damage was more frequent compared toprevious years. The varieties differed considerably in the intensity of germination characterized by germination rate and index. In the harvest year 2010, germination rate 3 weeks after reaching full maturity, was higher than 65 % nearly in all varieties. Only the varieties Aksamit and Marthe had germination rate lower than 65 %. Variability of germination energy and parameters describing germination intensity was significantly affected by a locality.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Kvasný průmysl

  • ISSN

    0023-5830

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    57

  • Číslo periodika v rámci svazku

    9

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    337-344

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus