Post harvest maturation of the selected spring barley varieties in 2010.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F11%3A%230000601" target="_blank" >RIV/60193697:_____/11:#0000601 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.kvasnyprumysl.cz/cz/journal/2011/9/" target="_blank" >http://www.kvasnyprumysl.cz/cz/journal/2011/9/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Post harvest maturation of the selected spring barley varieties in 2010.
Popis výsledku v původním jazyce
In 2010 almost all studied varieties reached the value of germination energy 3 weeks after achieving full maturity higher than 85 %. Only two varieties (Aksamit, Marthe) had the value of germination energy lower than 85 %. In following weeks the value ofgermination energy declined in some varieties. The decline in the values of germination energy indicates that grain of some varieties was heavily affected by sprout damage during harvest. In 2010 problem with sprout damage was more frequent compared toprevious years. The varieties differed considerably in the intensity of germination characterized by germination rate and index. In the harvest year 2010, germination rate 3 weeks after reaching full maturity, was higher than 65 % nearly in all varieties. Only the varieties Aksamit and Marthe had germination rate lower than 65 %. Variability of germination energy and parameters describing germination intensity was significantly affected by a locality.
Název v anglickém jazyce
Post harvest maturation of the selected spring barley varieties in 2010.
Popis výsledku anglicky
In 2010 almost all studied varieties reached the value of germination energy 3 weeks after achieving full maturity higher than 85 %. Only two varieties (Aksamit, Marthe) had the value of germination energy lower than 85 %. In following weeks the value ofgermination energy declined in some varieties. The decline in the values of germination energy indicates that grain of some varieties was heavily affected by sprout damage during harvest. In 2010 problem with sprout damage was more frequent compared toprevious years. The varieties differed considerably in the intensity of germination characterized by germination rate and index. In the harvest year 2010, germination rate 3 weeks after reaching full maturity, was higher than 65 % nearly in all varieties. Only the varieties Aksamit and Marthe had germination rate lower than 65 %. Variability of germination energy and parameters describing germination intensity was significantly affected by a locality.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Svazek periodika
57
Číslo periodika v rámci svazku
9
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
337-344
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—