Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

New trends in liquid chromatography and their utilization in analysis of beer and brewery raw materials. Part 3. Comparison of HPLC and UHPLC determination of - and -acids

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F12%3A%230000696" target="_blank" >RIV/60193697:_____/12:#0000696 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.kvasnyprumysl.cz/en/journal/2012/6/" target="_blank" >http://www.kvasnyprumysl.cz/en/journal/2012/6/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    New trends in liquid chromatography and their utilization in analysis of beer and brewery raw materials. Part 3. Comparison of HPLC and UHPLC determination of - and -acids

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The traditional method of High Performance Liquid Chromatography (HPLC) was compared with the currently increasingly used Ultra- High Performance Liquid Chromatography (UHPLC) on a representative group of 11 hop samples. The results of this work confirmed that the UHPLC technique ensures high throughput also in determination of ?- and ?-acids. Another benefit of this method is the decrease of result uncertainty which is determined by high separation properties of the UHPLC system. While original HPLC method originating from Analytica EBC 7.7 provides 4 separate peaks (co-elution of n-adhumulone and adhumulone and also of n-lupulone and adlupulone), all 6 analyzed bitter compounds were completely separated using UHPLC.

  • Název v anglickém jazyce

    New trends in liquid chromatography and their utilization in analysis of beer and brewery raw materials. Part 3. Comparison of HPLC and UHPLC determination of - and -acids

  • Popis výsledku anglicky

    The traditional method of High Performance Liquid Chromatography (HPLC) was compared with the currently increasingly used Ultra- High Performance Liquid Chromatography (UHPLC) on a representative group of 11 hop samples. The results of this work confirmed that the UHPLC technique ensures high throughput also in determination of ?- and ?-acids. Another benefit of this method is the decrease of result uncertainty which is determined by high separation properties of the UHPLC system. While original HPLC method originating from Analytica EBC 7.7 provides 4 separate peaks (co-elution of n-adhumulone and adhumulone and also of n-lupulone and adlupulone), all 6 analyzed bitter compounds were completely separated using UHPLC.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Kvasný průmysl

  • ISSN

    0023-5830

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    58

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    166-170

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus