Study of ochratoxin A content in South Moravian and foreign wines by the UPLC method with fluorescence detection
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F12%3A%230000717" target="_blank" >RIV/60193697:_____/12:#0000717 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S030881461101853X" target="_blank" >http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S030881461101853X</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.foodchem.2011.12.061" target="_blank" >10.1016/j.foodchem.2011.12.061</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Study of ochratoxin A content in South Moravian and foreign wines by the UPLC method with fluorescence detection
Popis výsledku v původním jazyce
In 2009?2010, 72 wine samples of Moravian and foreign origin were analysed for ochratoxin A contamination. A fast analytical method based on immunoaffinity column clean-up and followed by the ultra performance liquid chromatography coupled to fluorescence detection was used. LOD and LOQ values were 0.3 and 1.0 ng/L. Ochratoxin A was detected in 11% of Moravian wines and the detected OTA level ranged from 1.2 to 71.2 ng/L. In foreign wines, OTA level ranged from 1.6 to 227.0 ng/L. The values of OTA in all studied samples were significantly below the maximum allowable limit, 2.0 ?g/kg, set by the European Union.
Název v anglickém jazyce
Study of ochratoxin A content in South Moravian and foreign wines by the UPLC method with fluorescence detection
Popis výsledku anglicky
In 2009?2010, 72 wine samples of Moravian and foreign origin were analysed for ochratoxin A contamination. A fast analytical method based on immunoaffinity column clean-up and followed by the ultra performance liquid chromatography coupled to fluorescence detection was used. LOD and LOQ values were 0.3 and 1.0 ng/L. Ochratoxin A was detected in 11% of Moravian wines and the detected OTA level ranged from 1.2 to 71.2 ng/L. In foreign wines, OTA level ranged from 1.6 to 227.0 ng/L. The values of OTA in all studied samples were significantly below the maximum allowable limit, 2.0 ?g/kg, set by the European Union.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
CB - Analytická chemie, separace
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Food Chemistry
ISSN
0308-8146
e-ISSN
—
Svazek periodika
133
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
NL - Nizozemsko
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
55-59
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—