Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Study of ochratoxin A content in South Moravian and foreign wines by the UPLC method with fluorescence detection

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F12%3A%230000717" target="_blank" >RIV/60193697:_____/12:#0000717 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S030881461101853X" target="_blank" >http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S030881461101853X</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.foodchem.2011.12.061" target="_blank" >10.1016/j.foodchem.2011.12.061</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Study of ochratoxin A content in South Moravian and foreign wines by the UPLC method with fluorescence detection

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In 2009?2010, 72 wine samples of Moravian and foreign origin were analysed for ochratoxin A contamination. A fast analytical method based on immunoaffinity column clean-up and followed by the ultra performance liquid chromatography coupled to fluorescence detection was used. LOD and LOQ values were 0.3 and 1.0 ng/L. Ochratoxin A was detected in 11% of Moravian wines and the detected OTA level ranged from 1.2 to 71.2 ng/L. In foreign wines, OTA level ranged from 1.6 to 227.0 ng/L. The values of OTA in all studied samples were significantly below the maximum allowable limit, 2.0 ?g/kg, set by the European Union.

  • Název v anglickém jazyce

    Study of ochratoxin A content in South Moravian and foreign wines by the UPLC method with fluorescence detection

  • Popis výsledku anglicky

    In 2009?2010, 72 wine samples of Moravian and foreign origin were analysed for ochratoxin A contamination. A fast analytical method based on immunoaffinity column clean-up and followed by the ultra performance liquid chromatography coupled to fluorescence detection was used. LOD and LOQ values were 0.3 and 1.0 ng/L. Ochratoxin A was detected in 11% of Moravian wines and the detected OTA level ranged from 1.2 to 71.2 ng/L. In foreign wines, OTA level ranged from 1.6 to 227.0 ng/L. The values of OTA in all studied samples were significantly below the maximum allowable limit, 2.0 ?g/kg, set by the European Union.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Food Chemistry

  • ISSN

    0308-8146

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    133

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    NL - Nizozemsko

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    55-59

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus