Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

ČSN 56 0186-15 Metody zkoušení piva ? Část 15: Stanovení biacetylu a ostatních vicinálních diketonů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F12%3A%230000725" target="_blank" >RIV/60193697:_____/12:#0000725 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://csnonlinefirmy.unmz.cz/html_nahledy/56/92037/92037_nahled.htm" target="_blank" >http://csnonlinefirmy.unmz.cz/html_nahledy/56/92037/92037_nahled.htm</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    ČSN 56 0186-15 Metody zkoušení piva ? Část 15: Stanovení biacetylu a ostatních vicinálních diketonů

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Ke vzniku vicinálních diketonů dochází při kvašení mladiny. Nutnost sledování obsahu těchto sloučenin (biacetylu a 2,3-pentandionu) má velký význam ze senzorického hlediska, protože při překročení prahové koncentrace vnímání vyvolávají nežádoucí změny aromatu piva. Norma specifikuje podmínky pro stanovení těchto látek pomocí spektrofotometrické metody a metody plynové chromatografie.

  • Název v anglickém jazyce

    ČSN 56 0186-15 Testing methods for beer ? Part 15: Determination of diacetyl and other vicinal diketones

  • Popis výsledku anglicky

    Vicinal diketones are formed during the fermentation. The necessity of monitoring of these compounds (diacetyl and 2,3-pentandione) is based on the fact that the exceeding of threshold concentration results in the negative influence on beer flavour. Thisnorm defines conditions for the determination of these compounds by spectrophotometric method and by gas chromatographic procedure.

Klasifikace

  • Druh

    H<sub>leg</sub> - Výsledky promítnuté do právních předpisů a norem

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo předpisu

    ČSN 56 0186-15

  • Označení kompet. příslušného orgánu

    Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví, Gorazdova 24, 128 01 Praha 2

  • Územní platnost výsledku

    A - Platnost pro Českou republiku (národní legislativní nebo nelegislativní předpis, národní norma)