Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Kultivační půda pro kultivaci a identifikaci bakterií rodu Pectinatus a způsob odběru stěrů odběrovými tyčinkami

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F12%3A%230000736" target="_blank" >RIV/60193697:_____/12:#0000736 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://spisy.upv.cz/Patents/FullDocuments/303/303565.pdf" target="_blank" >http://spisy.upv.cz/Patents/FullDocuments/303/303565.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Kultivační půda pro kultivaci a identifikaci bakterií rodu Pectinatus a způsob odběru stěrů odběrovými tyčinkami

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Vynález se týká kultivační půdy pro kultivaci a identifikaci bakterií rodu Pectinatus, která obsahuje alespoň jeden zdroj uhlíku, alespoň jeden zdroj dusíku, alespoň jeden zdroj aminokyselin, alespoň jeden zdroj vitamínů, alespoň jeden zdroj síry, alespoň jeden zdroj biogenních kovů, alespoň jednu látku snižující redoxpotenciál a pufrující složku, jejíž podstata spočívá v tom, že dále obsahuje izo-?-kyseliny a/nebo jejich redukované hydrogenované deriváty v koncentraci 10 až 80 mg/l. Vynález se dále týká způsobu odběru stěrů odběrovými tyčinkami s odběrovou částí, jehož podstata spočívá v tom, že před provedením stěru je odběrová část odběrové tyčinky namočena v roztoku sterilované destilované vody s přídavkem látky snižující redoxpotenciál v koncentraci 0,25 až 3 g/l, a po provedení stěru se odebraný stěr umístí do kultivační půdy podle vynálezu.

  • Název v anglickém jazyce

    Culture medium for cultivation and identification of bacteria of genus Pectinatus and method for taking swab samples

  • Popis výsledku anglicky

    The invention relates to a culture medium for cultivation and identification of bacteria of genus Pectinatus, which comprises at least one source of carbon, at least one source of nitrogen, at least one source of amino-acids, at least one source of vitamins, at least one source of sulphur, at least one source of biogenous metals, at least one substance reducing redox potential and a buffer component, whose principle consists in that, it further comprises iso-?-acids and/or their reduced hydrogenated derivatives in concentration of 10 to 80 mg/l. The invention further relates to a method for taking swab samples using swabs with sampling head, whose principle consists in that, before taking swab sample the sampling head of the swab is dipped into the solution of sterilised destilled water with addition of substance reducing the redox potential in concentration of 0,25 to 3 g/l, and once the swab sample is taken, it is positioned into the culture medium according to the invention.

Klasifikace

  • Druh

    P - Patent

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/2B08022" target="_blank" >2B08022: Zlepšení systému mikrobiologické kontroly pivovarského provozu se zaměřením na snížení rizika kontaminace nealkoholických, nízkoalkoholických a nepasterovaných piv striktně anaerobními bakteriemi rodu Pectinatus</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    303565

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

    31. 10. 2012

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.

  • Způsob využití

    B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence