Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Method for identification of bacteria of the genus Pectinatus and culture medium therefor

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F15%3A%230001122" target="_blank" >RIV/60193697:_____/15:#0001122 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://data.epo.org/publication-server/pdf-document?pn=2377919&ki=B1&cc=EP" target="_blank" >https://data.epo.org/publication-server/pdf-document?pn=2377919&ki=B1&cc=EP</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Method for identification of bacteria of the genus Pectinatus and culture medium therefor

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The invention relates to a culture medium for cultivation and identification of bacteria of genus Pectinatus, which comprises at least one source of carbon, at least one source of nitrogen, at least one source of amino-acids, at least one source of vitamins, at least one source of sulphur, at least one source of biogenous metals, at least one substance reducing redox potential and a buffer component, whose principle consists in that, it further comprises iso-+--acids and/or their reduced hydrogenated derivatives in concentration of 10 to 80 mg/l.; The invention further relates to a method for taking swab samples using swabs with sampling head, whose principle consists in that, before taking swab sample the sampling head of the swab is dipped into the solution of sterilised destilled water with addition of substance reducing the redox potential in concentration of 0,25 to 3 g/l, and once the swab sample is taken, it is positioned into the culture medium according to the invention.

  • Název v anglickém jazyce

    Method for identification of bacteria of the genus Pectinatus and culture medium therefor

  • Popis výsledku anglicky

    The invention relates to a culture medium for cultivation and identification of bacteria of genus Pectinatus, which comprises at least one source of carbon, at least one source of nitrogen, at least one source of amino-acids, at least one source of vitamins, at least one source of sulphur, at least one source of biogenous metals, at least one substance reducing redox potential and a buffer component, whose principle consists in that, it further comprises iso-+--acids and/or their reduced hydrogenated derivatives in concentration of 10 to 80 mg/l.; The invention further relates to a method for taking swab samples using swabs with sampling head, whose principle consists in that, before taking swab sample the sampling head of the swab is dipped into the solution of sterilised destilled water with addition of substance reducing the redox potential in concentration of 0,25 to 3 g/l, and once the swab sample is taken, it is positioned into the culture medium according to the invention.

Klasifikace

  • Druh

    P - Patent

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/LO1312" target="_blank" >LO1312: Výzkumné senzorické centrum v Praze a Výzkumná a vývojová varna - udržitelnost a rozvoj</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    EP2377919

  • Vydavatel

    EPO_1 -

  • Název vydavatele

    European Patent Office

  • Místo vydání

    Munich, The Hague, Berlin, Vienna, Brussels

  • Stát vydání

  • Datum přijetí

    25. 3. 2015

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.

  • Způsob využití

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence