Method for identification of bacteria of the genus Pectinatus and culture medium therefor
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F15%3A%230001122" target="_blank" >RIV/60193697:_____/15:#0001122 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://data.epo.org/publication-server/pdf-document?pn=2377919&ki=B1&cc=EP" target="_blank" >https://data.epo.org/publication-server/pdf-document?pn=2377919&ki=B1&cc=EP</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Method for identification of bacteria of the genus Pectinatus and culture medium therefor
Popis výsledku v původním jazyce
The invention relates to a culture medium for cultivation and identification of bacteria of genus Pectinatus, which comprises at least one source of carbon, at least one source of nitrogen, at least one source of amino-acids, at least one source of vitamins, at least one source of sulphur, at least one source of biogenous metals, at least one substance reducing redox potential and a buffer component, whose principle consists in that, it further comprises iso-+--acids and/or their reduced hydrogenated derivatives in concentration of 10 to 80 mg/l.; The invention further relates to a method for taking swab samples using swabs with sampling head, whose principle consists in that, before taking swab sample the sampling head of the swab is dipped into the solution of sterilised destilled water with addition of substance reducing the redox potential in concentration of 0,25 to 3 g/l, and once the swab sample is taken, it is positioned into the culture medium according to the invention.
Název v anglickém jazyce
Method for identification of bacteria of the genus Pectinatus and culture medium therefor
Popis výsledku anglicky
The invention relates to a culture medium for cultivation and identification of bacteria of genus Pectinatus, which comprises at least one source of carbon, at least one source of nitrogen, at least one source of amino-acids, at least one source of vitamins, at least one source of sulphur, at least one source of biogenous metals, at least one substance reducing redox potential and a buffer component, whose principle consists in that, it further comprises iso-+--acids and/or their reduced hydrogenated derivatives in concentration of 10 to 80 mg/l.; The invention further relates to a method for taking swab samples using swabs with sampling head, whose principle consists in that, before taking swab sample the sampling head of the swab is dipped into the solution of sterilised destilled water with addition of substance reducing the redox potential in concentration of 0,25 to 3 g/l, and once the swab sample is taken, it is positioned into the culture medium according to the invention.
Klasifikace
Druh
P - Patent
CEP obor
EE - Mikrobiologie, virologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/LO1312" target="_blank" >LO1312: Výzkumné senzorické centrum v Praze a Výzkumná a vývojová varna - udržitelnost a rozvoj</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
EP2377919
Vydavatel
EPO_1 -
Název vydavatele
European Patent Office
Místo vydání
Munich, The Hague, Berlin, Vienna, Brussels
Stát vydání
—
Datum přijetí
25. 3. 2015
Název vlastníka
Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.
Způsob využití
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence