Barley varieties registered in the Czech Republic in 2013
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F13%3A%230000800" target="_blank" >RIV/60193697:_____/13:#0000800 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://kvasnyprumysl.cz/en/journal/2013/5" target="_blank" >http://kvasnyprumysl.cz/en/journal/2013/5</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Barley varieties registered in the Czech Republic in 2013
Popis výsledku v původním jazyce
In 2013, the malting varieties of spring barley Arthur, Danielle, Laudis 550, Olympic, Petrus, Shuffle, Vendela, and Zhana were registered in the Czech Republic. The highest extract contents were exhibited by the varieties Olympic (83.3%) and Danielle (83.6%). All the varieties under study exhibited very good to optimal level of proteolytic and amylolytic modification. The highest level of apparent final attenuation was found in the variety Danielle (82.3%). Despite very good to optimal modification ofcell walls (85?94%), the varieties Zhana, Petrus, and Shuffle exhibited increased ?-glucan contents in sweet wort (211?250 mg/l). The varieties Laudis 550, Zhana, Petrus, and Vendela were recommended for production of beer with the protected geographicalindication ?Česke pivo? (Czech Beer). In autumn 2012, non-malting varieties of two-row winter barley Leopard and varieties of six-row winter barley Antonella, Saturn, Titus and Travira were registered. In spring 2013, a six-row non-malti
Název v anglickém jazyce
Barley varieties registered in the Czech Republic in 2013
Popis výsledku anglicky
In 2013, the malting varieties of spring barley Arthur, Danielle, Laudis 550, Olympic, Petrus, Shuffle, Vendela, and Zhana were registered in the Czech Republic. The highest extract contents were exhibited by the varieties Olympic (83.3%) and Danielle (83.6%). All the varieties under study exhibited very good to optimal level of proteolytic and amylolytic modification. The highest level of apparent final attenuation was found in the variety Danielle (82.3%). Despite very good to optimal modification ofcell walls (85?94%), the varieties Zhana, Petrus, and Shuffle exhibited increased ?-glucan contents in sweet wort (211?250 mg/l). The varieties Laudis 550, Zhana, Petrus, and Vendela were recommended for production of beer with the protected geographicalindication ?Česke pivo? (Czech Beer). In autumn 2012, non-malting varieties of two-row winter barley Leopard and varieties of six-row winter barley Antonella, Saturn, Titus and Travira were registered. In spring 2013, a six-row non-malti
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Svazek periodika
59
Číslo periodika v rámci svazku
5
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
9
Strana od-do
118-126
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—