Barley varieties registered in the Slovak Republic in 2012
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F12%3A%230000691" target="_blank" >RIV/60193697:_____/12:#0000691 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.kvasnyprumysl.cz/en/journal/2012/9/" target="_blank" >http://www.kvasnyprumysl.cz/en/journal/2012/9/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Barley varieties registered in the Slovak Republic in 2012
Popis výsledku v původním jazyce
During 2009?2011, the spring barley malting varieties IS Carmenta, IS Castor, Despina, SU Flipper, Jazz, Laudis, Signum, and Zhana were assessed in the CCTIA Bratislava and RIBM Brno. Malting quality of all the varieties studied got near the standard varieties Nitran and Xanadu. Nearly all the studied varieties had extract content higher or at the comparable level as the standard variety Nitran, and four varieties exceeded also the standard variety Xanadu with the value of extract 83.6 %. The values ofamylolytic and cytolytic modification were in new varieties at a good to optimal levels. The level of proteolytic modification was also higher. The highest level of attenuation was found in the variety SU Flipper (83.2 %). ?-Glucan content in wort rangedfrom 76 mg/l (Despina) to 222 mg/l (Zhana). At the end of 2011, two winter barley non-malting varieties were registered: the two-row variety Korbina and six-row variety Patina.
Název v anglickém jazyce
Barley varieties registered in the Slovak Republic in 2012
Popis výsledku anglicky
During 2009?2011, the spring barley malting varieties IS Carmenta, IS Castor, Despina, SU Flipper, Jazz, Laudis, Signum, and Zhana were assessed in the CCTIA Bratislava and RIBM Brno. Malting quality of all the varieties studied got near the standard varieties Nitran and Xanadu. Nearly all the studied varieties had extract content higher or at the comparable level as the standard variety Nitran, and four varieties exceeded also the standard variety Xanadu with the value of extract 83.6 %. The values ofamylolytic and cytolytic modification were in new varieties at a good to optimal levels. The level of proteolytic modification was also higher. The highest level of attenuation was found in the variety SU Flipper (83.2 %). ?-Glucan content in wort rangedfrom 76 mg/l (Despina) to 222 mg/l (Zhana). At the end of 2011, two winter barley non-malting varieties were registered: the two-row variety Korbina and six-row variety Patina.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Svazek periodika
58
Číslo periodika v rámci svazku
9
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
250-255
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—