Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Odrůdy ječmene registrované ve Slovenské republice v roce 2010

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F10%3A%230000553" target="_blank" >RIV/60193697:_____/10:#0000553 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Odrůdy ječmene registrované ve Slovenské republice v roce 2010

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Během let 2007?2009 byly v ÚKSÚP Bratislava a ve VÚPS Brno hodnoceny odrůdy jarního ječmene Calcule, Claire, Karmel, Loredana, Paulis a Vista, aby bylo možno získat základní informace a poskytnout technickou podporu zájemcům o tyto odrůdy. Výsledky naznačují, že všechny sledované odrůdy se ve sladovnické kvalitě přiblížily standardním odrůdám Nitran a Xanadu. Obecně měly sledované odrůdy dobrý obsah extraktu, ale pouze odrůda Karmel předčila standardní odrůdy a dosáhla průměrné hodnoty obsahu extraktu 83,4 %. Odrůdy měly dobrou až optimální úroveň enzymatického rozluštění. Nejvyšší úroveň prokvašení měly odrůdy Karmel (83,9 %) a Claire (84,3 %). Odrůda Blaire měla i nejnižší obsah beta-glukanů ve sladině (69 mg/l). Současně se sladovnickými odrůdami byly registrovány nesladovnické odrůdy ozimého dvouřadého ječmene Canberra a Caramba.

  • Název v anglickém jazyce

    Barley varieties registered in the Slovak Republic in 2010

  • Popis výsledku anglicky

    In 2007?2009 spring barley varieties Calcule, Claire, Karmel, Loredana, Paulis, and Vista were evaluated in the CCTIA Bratislava and RIBM Brno with the aim to obtain basic information and provide technical support to customers interested in these varieties. The results suggest that malting quality of all the studied varieties was similar to that of the standard varieties Nitran and Xanadu. Generally, the studied varieties had good extract contents but only the variety Karmel exceeded the standard varieties and achieved the average value of extract content of 83.4 %. The varieties had a good to optimal level of enzymatic modification. The lowest level of attenuation was determined in the varieties Karmel (83.9 %) and Claire (84.3 %). The variety Clairealso had the lowest beta-glucan content in wort (69 mg/l). Together with the malting varieties, the non-malting varieties of winter two-row barley Canberra and Caramba were registered.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Kvasný průmysl

  • ISSN

    0023-5830

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    56

  • Číslo periodika v rámci svazku

    9

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus