Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Malting quality index in the selected varieties of malting barley

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F12%3A%230000923" target="_blank" >RIV/60193697:_____/12:#0000923 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    slovinština

  • Název v původním jazyce

    Ukazovateľ sladovníckej akosti u vybraných odrôd sladovníckeho jačmeňa

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cieľom práce bolo zhodnotenie odrôd sladovníckeho jačmeňa Donaris, Sladar, Karmel, Levan pomocou ukazovateľa sladovníckej akosti, pričom boli determinované zodpovedajúce kvalitatívne parametre vzoriek. Sladovnícka kvalita bola v rámci všetkých odrôd porovnateľná so štandardnou odrodou Nitran. Odrody dosahovali optimálnu úroveň amylolytického a proteolytického rozlúštenia. Najviac bodov v rámci ukazovateľa sladovníckej kvality dosiahla odroda Karmel. Všetky sledované odrody možno považovať za výberové svýbornou technologickou hodnotou. VI. vedecká konferencia doktorandov s medzinárodnou účasťou. Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre, Nitra, 2012, s. 95-97, ISBN 978-80-552-787-2.

  • Název v anglickém jazyce

    Malting quality index in the selected varieties of malting barley

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the work was to evaluate variety of malting barley Donaris, Sladar, Karmel, Levan with malting quality index. The main quality parameters were analyzed. Malting quality of all varieties was comparable with standard barley variety Nitran. Amylolytic and proteolytic modification was optimal. Variety Karmel was reached the most point in the malting quality index. All tested varieties have very good technological value. In VI. PhD Scientific Conference with international participation. Slovak University of Agriculture , Nitra, 2012, pp. 95-97, ISBN 978-80-552-787-2.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GE - Šlechtění rostlin

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů