Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Barley varieties registered in the Slovak Republic in 2011.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F11%3A%230000602" target="_blank" >RIV/60193697:_____/11:#0000602 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.kvasnyprumysl.cz/cz/journal/2011/11-12/" target="_blank" >http://www.kvasnyprumysl.cz/cz/journal/2011/11-12/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Barley varieties registered in the Slovak Republic in 2011.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    During 2008?2010 spring barley malting varieties Sunshine, Streif, Posada, Gladys, and Conchita and the winter barley variety Wintmalt were assessed in the CCTIA Bratislava and RIBM Brno. The results suggest that all the varieties studied approached in their malting quality to the standard varieties Nitran and Xanadu. Generally, the studied varieties had good extract content but only the variety Gladys exceeded the standard variety Xanadu and achieved the average value of extract content of 84 %. The varieties had good to optimal level of amylolytic and cytolytic modification and a high level of proteolytic modification. Apparent final attenuation was in all the studied varieties higher than 83 %. The winter barley variety Wintmalt reacted markedly toan increase in nitrogenous substances by a decline in extract content. Amylolytic and proteolytic modification and apparent final attenuation were on the optimal level. Cell wall degradation was on a slightly below average level.

  • Název v anglickém jazyce

    Barley varieties registered in the Slovak Republic in 2011.

  • Popis výsledku anglicky

    During 2008?2010 spring barley malting varieties Sunshine, Streif, Posada, Gladys, and Conchita and the winter barley variety Wintmalt were assessed in the CCTIA Bratislava and RIBM Brno. The results suggest that all the varieties studied approached in their malting quality to the standard varieties Nitran and Xanadu. Generally, the studied varieties had good extract content but only the variety Gladys exceeded the standard variety Xanadu and achieved the average value of extract content of 84 %. The varieties had good to optimal level of amylolytic and cytolytic modification and a high level of proteolytic modification. Apparent final attenuation was in all the studied varieties higher than 83 %. The winter barley variety Wintmalt reacted markedly toan increase in nitrogenous substances by a decline in extract content. Amylolytic and proteolytic modification and apparent final attenuation were on the optimal level. Cell wall degradation was on a slightly below average level.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Kvasný průmysl

  • ISSN

    0023-5830

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    57

  • Číslo periodika v rámci svazku

    11

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    424-428

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus