Barley varieties registered in the Slovak Republic in 2011.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F11%3A%230000602" target="_blank" >RIV/60193697:_____/11:#0000602 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.kvasnyprumysl.cz/cz/journal/2011/11-12/" target="_blank" >http://www.kvasnyprumysl.cz/cz/journal/2011/11-12/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Barley varieties registered in the Slovak Republic in 2011.
Popis výsledku v původním jazyce
During 2008?2010 spring barley malting varieties Sunshine, Streif, Posada, Gladys, and Conchita and the winter barley variety Wintmalt were assessed in the CCTIA Bratislava and RIBM Brno. The results suggest that all the varieties studied approached in their malting quality to the standard varieties Nitran and Xanadu. Generally, the studied varieties had good extract content but only the variety Gladys exceeded the standard variety Xanadu and achieved the average value of extract content of 84 %. The varieties had good to optimal level of amylolytic and cytolytic modification and a high level of proteolytic modification. Apparent final attenuation was in all the studied varieties higher than 83 %. The winter barley variety Wintmalt reacted markedly toan increase in nitrogenous substances by a decline in extract content. Amylolytic and proteolytic modification and apparent final attenuation were on the optimal level. Cell wall degradation was on a slightly below average level.
Název v anglickém jazyce
Barley varieties registered in the Slovak Republic in 2011.
Popis výsledku anglicky
During 2008?2010 spring barley malting varieties Sunshine, Streif, Posada, Gladys, and Conchita and the winter barley variety Wintmalt were assessed in the CCTIA Bratislava and RIBM Brno. The results suggest that all the varieties studied approached in their malting quality to the standard varieties Nitran and Xanadu. Generally, the studied varieties had good extract content but only the variety Gladys exceeded the standard variety Xanadu and achieved the average value of extract content of 84 %. The varieties had good to optimal level of amylolytic and cytolytic modification and a high level of proteolytic modification. Apparent final attenuation was in all the studied varieties higher than 83 %. The winter barley variety Wintmalt reacted markedly toan increase in nitrogenous substances by a decline in extract content. Amylolytic and proteolytic modification and apparent final attenuation were on the optimal level. Cell wall degradation was on a slightly below average level.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Svazek periodika
57
Číslo periodika v rámci svazku
11
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
424-428
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—