Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Barley varieties registered in the Czech Republic in 2011

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F11%3A%230000599" target="_blank" >RIV/60193697:_____/11:#0000599 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.kvasnyprumysl.cz/cz/journal/2011/5/" target="_blank" >http://www.kvasnyprumysl.cz/cz/journal/2011/5/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Barley varieties registered in the Czech Republic in 2011

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In 2011 following spring barley malting varieties were registered in the Czech Republic: Concerto, Monalisa, Jazz, Delphi, and Despina. The highest extract content was found in the variety Concerto (83.6 %). The varieties Monalisa, Concerto, and Despinaexhibited a high level of proteolytic modification. Proteolytic modification in the varieties Jazz and Delphi was on the optimal level. Amylolytic modification and quality of wort given by the value of apparent final attenuation were in all the studied varieties on the optimal level. Modification of cell walls was given by the value of friability and ranged from 83 ? 94 %. The varieties Delphi and Monalisa had a higher beta-glucan content in wort (218 ? 225 mg/l). None of the given varieties was recommended for production of beer with the protected geographical indication ?České pivo?. Further, five winter barley non-malting varieties were registered: two row Casanova and six-row varieties Nero, KWS Meridian, Lester, and Tatra.

  • Název v anglickém jazyce

    Barley varieties registered in the Czech Republic in 2011

  • Popis výsledku anglicky

    In 2011 following spring barley malting varieties were registered in the Czech Republic: Concerto, Monalisa, Jazz, Delphi, and Despina. The highest extract content was found in the variety Concerto (83.6 %). The varieties Monalisa, Concerto, and Despinaexhibited a high level of proteolytic modification. Proteolytic modification in the varieties Jazz and Delphi was on the optimal level. Amylolytic modification and quality of wort given by the value of apparent final attenuation were in all the studied varieties on the optimal level. Modification of cell walls was given by the value of friability and ranged from 83 ? 94 %. The varieties Delphi and Monalisa had a higher beta-glucan content in wort (218 ? 225 mg/l). None of the given varieties was recommended for production of beer with the protected geographical indication ?České pivo?. Further, five winter barley non-malting varieties were registered: two row Casanova and six-row varieties Nero, KWS Meridian, Lester, and Tatra.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Kvasný průmysl

  • ISSN

    0023-5830

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    57

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    114-120

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus