Barley varieties registered in the Czech Republic in 2011
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F11%3A%230000599" target="_blank" >RIV/60193697:_____/11:#0000599 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.kvasnyprumysl.cz/cz/journal/2011/5/" target="_blank" >http://www.kvasnyprumysl.cz/cz/journal/2011/5/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Barley varieties registered in the Czech Republic in 2011
Popis výsledku v původním jazyce
In 2011 following spring barley malting varieties were registered in the Czech Republic: Concerto, Monalisa, Jazz, Delphi, and Despina. The highest extract content was found in the variety Concerto (83.6 %). The varieties Monalisa, Concerto, and Despinaexhibited a high level of proteolytic modification. Proteolytic modification in the varieties Jazz and Delphi was on the optimal level. Amylolytic modification and quality of wort given by the value of apparent final attenuation were in all the studied varieties on the optimal level. Modification of cell walls was given by the value of friability and ranged from 83 ? 94 %. The varieties Delphi and Monalisa had a higher beta-glucan content in wort (218 ? 225 mg/l). None of the given varieties was recommended for production of beer with the protected geographical indication ?České pivo?. Further, five winter barley non-malting varieties were registered: two row Casanova and six-row varieties Nero, KWS Meridian, Lester, and Tatra.
Název v anglickém jazyce
Barley varieties registered in the Czech Republic in 2011
Popis výsledku anglicky
In 2011 following spring barley malting varieties were registered in the Czech Republic: Concerto, Monalisa, Jazz, Delphi, and Despina. The highest extract content was found in the variety Concerto (83.6 %). The varieties Monalisa, Concerto, and Despinaexhibited a high level of proteolytic modification. Proteolytic modification in the varieties Jazz and Delphi was on the optimal level. Amylolytic modification and quality of wort given by the value of apparent final attenuation were in all the studied varieties on the optimal level. Modification of cell walls was given by the value of friability and ranged from 83 ? 94 %. The varieties Delphi and Monalisa had a higher beta-glucan content in wort (218 ? 225 mg/l). None of the given varieties was recommended for production of beer with the protected geographical indication ?České pivo?. Further, five winter barley non-malting varieties were registered: two row Casanova and six-row varieties Nero, KWS Meridian, Lester, and Tatra.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Svazek periodika
57
Číslo periodika v rámci svazku
5
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
114-120
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—