Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Odrůdy ječmene registrované v České republice v roce 2008

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F08%3A%230000416" target="_blank" >RIV/60193697:_____/08:#0000416 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Barley Varieties registered in the Czech Republic in 2008

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In 2008 following malting varieties of spring barley were registered in the Czech Republic: Acrobat, Aktiv, Bernstein, Kangoo, Marthe, and Publican. The varieties Bernstein, Acrobat, Marthe, Publican, and Kangoo provided malts with very good extract content (82.4 and 82.9 %). Activity of amylolytic and proteolytic enzymes was high in all the studied varieties. Optimal quality of wort was reflected in high values of final attenuation (81.8-84.0 %). The variety Aktiv, unlike the other newly registered malting varieties, had a lower level of modification of cell walls (friability 83 %, beta-glucan content in wort 223 mg/l). In addition, a non malting variety of spring barley Azit was registered. In 2008 six winter barley varieties were also registered, i.e. three two-row varieties Breunskylie, Caravan, and Florian, and three six-row varieties Galante, Highlight, and Scarpia.

  • Název v anglickém jazyce

    Barley Varieties registered in the Czech Republic in 2008

  • Popis výsledku anglicky

    In 2008 following malting varieties of spring barley were registered in the Czech Republic: Acrobat, Aktiv, Bernstein, Kangoo, Marthe, and Publican. The varieties Bernstein, Acrobat, Marthe, Publican, and Kangoo provided malts with very good extract content (82.4 and 82.9 %). Activity of amylolytic and proteolytic enzymes was high in all the studied varieties. Optimal quality of wort was reflected in high values of final attenuation (81.8-84.0 %). The variety Aktiv, unlike the other newly registered malting varieties, had a lower level of modification of cell walls (friability 83 %, beta-glucan content in wort 223 mg/l). In addition, a non malting variety of spring barley Azit was registered. In 2008 six winter barley varieties were also registered, i.e. three two-row varieties Breunskylie, Caravan, and Florian, and three six-row varieties Galante, Highlight, and Scarpia.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Kvasný průmysl

  • ISSN

    0023-5830

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    54

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    186-192

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus