Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The dependence of malt quality on the variety and year

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F13%3A%230000801" target="_blank" >RIV/60193697:_____/13:#0000801 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://kvasnyprumysl.cz/en/journal/2013/7-8" target="_blank" >http://kvasnyprumysl.cz/en/journal/2013/7-8</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The dependence of malt quality on the variety and year

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Eleven spring barley varieties from harvest years 2009, 2010 and 2011 were studied. Eight basic technological parameters of malt for the determination of malting quality of barley were assessed: content of nitrogenous substances in barley, malt extract,relative extract at 45 °C, Kolbach index, diastatic power, apparent attenuation, friability and ?-glucan content in sweet wort. Results of the statistical analysis showed that the variety, year and locality significantly affected the studied parameters and contributed to a variability of the individual parameters from 6.61 % to 60.12 %. The highest effect of the genetic material was recorded in the parameter of diastatic power. Differences between years affected especially a variability of Kolbach index. More positive and negative statistically significant relationships were determined between the studied parameters (protein content and friability r = 0.46; extract and friability r = 0.55; relative extract at 45 °C and Kolbach index r =

  • Název v anglickém jazyce

    The dependence of malt quality on the variety and year

  • Popis výsledku anglicky

    Eleven spring barley varieties from harvest years 2009, 2010 and 2011 were studied. Eight basic technological parameters of malt for the determination of malting quality of barley were assessed: content of nitrogenous substances in barley, malt extract,relative extract at 45 °C, Kolbach index, diastatic power, apparent attenuation, friability and ?-glucan content in sweet wort. Results of the statistical analysis showed that the variety, year and locality significantly affected the studied parameters and contributed to a variability of the individual parameters from 6.61 % to 60.12 %. The highest effect of the genetic material was recorded in the parameter of diastatic power. Differences between years affected especially a variability of Kolbach index. More positive and negative statistically significant relationships were determined between the studied parameters (protein content and friability r = 0.46; extract and friability r = 0.55; relative extract at 45 °C and Kolbach index r =

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Kvasný průmysl

  • ISSN

    0023-5830

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    59

  • Číslo periodika v rámci svazku

    7-8

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    182-189

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus