The malt extract, relative extract and diastatic power as a varietal characteristic of malting barley
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F14%3A%230000971" target="_blank" >RIV/60193697:_____/14:#0000971 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.jmbfs.org/wp-content/uploads/2014/01/58_jmbfs_drab_2014_fs.pdf" target="_blank" >http://www.jmbfs.org/wp-content/uploads/2014/01/58_jmbfs_drab_2014_fs.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The malt extract, relative extract and diastatic power as a varietal characteristic of malting barley
Popis výsledku v původním jazyce
Malting quality of barley depends on genetic and agro-ekological factors. Chemical composition of malting barley and its technological parameters are very important for malting and brewing, due to this fact the quality of barley must be strictly evaluated. The aim of this work was to evaluate the influence of variety, locality and year of production on the 5 technological parameters of malt: extract, relative extract at 45 °C, Kolbach index, diastatic power and friability. It was found out that the barley variety significantly influenced the following parameters: extract, relative extract and diastatic power. The growing locality weakly influenced qualitative parameters i.e. Kolbach index and relative extract at 45°C. The study confirmed the most significant impact of the year on the Kolbach index and friability.
Název v anglickém jazyce
The malt extract, relative extract and diastatic power as a varietal characteristic of malting barley
Popis výsledku anglicky
Malting quality of barley depends on genetic and agro-ekological factors. Chemical composition of malting barley and its technological parameters are very important for malting and brewing, due to this fact the quality of barley must be strictly evaluated. The aim of this work was to evaluate the influence of variety, locality and year of production on the 5 technological parameters of malt: extract, relative extract at 45 °C, Kolbach index, diastatic power and friability. It was found out that the barley variety significantly influenced the following parameters: extract, relative extract and diastatic power. The growing locality weakly influenced qualitative parameters i.e. Kolbach index and relative extract at 45°C. The study confirmed the most significant impact of the year on the Kolbach index and friability.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences
ISSN
1338-5178
e-ISSN
—
Svazek periodika
3
Číslo periodika v rámci svazku
(special issue 3)
Stát vydavatele periodika
SK - Slovenská republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
206-209
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—