Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Quality of malt made from current and historical malting barley varieties

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F21%3AN0000118" target="_blank" >RIV/60193697:_____/21:N0000118 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://mendelnet.cz/media/mnet_2021_full.pdf" target="_blank" >https://mendelnet.cz/media/mnet_2021_full.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Quality of malt made from current and historical malting barley varieties

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Breeding changed quality of malting barley. Historical barley varieties and malt made from them have not been sufficiently researched. The aim of this study was to measure the parameters related to cytolytic (friability, β–glucans in wort), proteolytic (relative extract at 45 °C, Kolbach Index) and amylolytic modification of grain (final attenuation, diastatic power, malt extract). The historical varieties showed lower values of friability, relative extract, Kolbach Index, diastatic power, and malt extract and they contained more nitrogenous substances compared to the current varieties. Based on the values of malt parameters, the Malting Quality Index was determined: for the Chlumecky variety – 1; Stupicky starocesky – 2; Bojos – 3; Sebastian – 3.

  • Název v anglickém jazyce

    Quality of malt made from current and historical malting barley varieties

  • Popis výsledku anglicky

    Breeding changed quality of malting barley. Historical barley varieties and malt made from them have not been sufficiently researched. The aim of this study was to measure the parameters related to cytolytic (friability, β–glucans in wort), proteolytic (relative extract at 45 °C, Kolbach Index) and amylolytic modification of grain (final attenuation, diastatic power, malt extract). The historical varieties showed lower values of friability, relative extract, Kolbach Index, diastatic power, and malt extract and they contained more nitrogenous substances compared to the current varieties. Based on the values of malt parameters, the Malting Quality Index was determined: for the Chlumecky variety – 1; Stupicky starocesky – 2; Bojos – 3; Sebastian – 3.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QK1910197" target="_blank" >QK1910197: Strategie minimalizace dopadu sucha na udržitelnou produkci a sladovnickou kvalitu ječmene</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    MendelNet 2021 Proceedings of 28th International PhD Students Conference 10 November 2021, Brno, Czech Republic

  • ISBN

    978-80-7509-821-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    292-295

  • Název nakladatele

    Mendel University in Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    10. 11. 2021

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku