Determination of fatty acids in beer by fast routine analyse
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F13%3A%230000809" target="_blank" >RIV/60193697:_____/13:#0000809 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://kvasnyprumysl.cz/en/journal/2013/3" target="_blank" >http://kvasnyprumysl.cz/en/journal/2013/3</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Determination of fatty acids in beer by fast routine analyse
Popis výsledku v původním jazyce
Fatty acids in beer originate not only from raw materials but their content depends also on the duration of fermentation. An increased content of fatty acids during fermentation of wort can influence the quality of final beer. For this reason it is necessary to use a fast and routine analytical method for the determination of their concentration in beer or hopped wort. This paper presents a suitable procedure based on solid phase extraction (SPE). The final determination of fatty acids was carried out using faster gas chromatography with silica capillary column of 0.18 mm internal diameter. Flame ionization detector (FID) was used for the detection. Working parameters of this procedure are described in this study.
Název v anglickém jazyce
Determination of fatty acids in beer by fast routine analyse
Popis výsledku anglicky
Fatty acids in beer originate not only from raw materials but their content depends also on the duration of fermentation. An increased content of fatty acids during fermentation of wort can influence the quality of final beer. For this reason it is necessary to use a fast and routine analytical method for the determination of their concentration in beer or hopped wort. This paper presents a suitable procedure based on solid phase extraction (SPE). The final determination of fatty acids was carried out using faster gas chromatography with silica capillary column of 0.18 mm internal diameter. Flame ionization detector (FID) was used for the detection. Working parameters of this procedure are described in this study.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
CB - Analytická chemie, separace
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Svazek periodika
59
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
58-62
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—